De kosten van de opleiding bestaat uit een aantal onderdelen:

- het lesgeld dat de overheid vraagt;

- het schoolgeld dat door de school in rekening wordt gebracht;

- kosten voor boeken, kleding en gereedschap;

- de stichtingsbijdrage voor Stichting Warmonderhof;

- huur in het geval dat je een kamer huurt.

Vanaf je achttiende jaar betaal je lesgeld, net als op iedere mbo-opleiding.

Groenhorst brengt een schoolbijdrage in rekening. Dit is bedoeld voor de dekking van kosten van onder meer excursies, verzekeringen en lesmateriaal. Een deel van deze bijdrage is vrijwillig. Wanneer dat deel niet wordt betaald, kan aan bepaalde activiteiten niet worden deelgenomen. 

Vooral in het eerste jaar moet er een aantal boeken worden aangeschaft. In de jaren daarna is dat veel minder. Een exact bedrag is niet te vermelden omdat dat afhangt van wat er voor de specifieke student aan taal- en rekenonderwijs nodig is. Dat wordt aan het begin van de opleiding met niveautoetsen vastgesteld.

In het eerste jaar moet je ook rekenen op kosten voor werkkleding en gereedschap Voor het werk op het bedrijf is veilige werkkleding nodig en verplicht, zoals een werkbroek (€20 tot €100) en werkschoenen (€25 tot €100). Voor de praktijklessen is gereedschap nodig. Een spade of spitvork en een schoffel of hak (samen €50 tot €220, afhankelijk van de kwaliteit). Een snoeischaar kan worden gekocht via school (€40 tot €70).

Stichting Warmonderhof vraagt een jaarlijkse stichtingsbijdrage. Deze bijdrage is bedoeld voor onder meer de kosten van de praktijkopleiding en het gebruik van extra faciliteiten zoals de Hofzaal. 

De kosten voor het wonen zijn afhankelijk van de kamer die je huurt. De huur voor een éénpersoonskamer is hoger dan die voor een tweepersoonskamer.

Per maand betaal je een voorschot voor energie en water. Dit wordt in april verrekend op basis van de werkelijke kosten.

Het actuele kostenoverzicht voor de school (leren) en voor de stichting (wonen/werken) vind je bij de downloads.

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Infodagen
Avondklas

Nieuwsbrief mobiel