Duo tussen koeien

Aeres Warmonderhof werkt samen met diverse praktijkbedrijven waar de studenten dagelijks stagelopen. Al deze ondernemers laten de studenten meewerken op hun bedrijf, zodat studenten ervaren wat het boerenvak in de praktijk inhoudt. Zo leren de studenten hoe ze een levenskrachtig boerenbedrijf moeten runnen.

 

Warmonderhofstede - Wisentweg 12,16 en 20, Dronten

Dit zijn de bedrijven op het terrein van Warmonderhof: het tuinbouwbedrijf en het gemengde bedrijf met de takken akkerbouw en veehouderij. De ondernemers vormen het bedrijf samen met stichting Warmonderhof, die ook het wonen en de Hofzaal verzorgt. Eveneens gevestigd op het terrein van de Warmonderhofstede is De Hofwinkel, een goed geoutilleerde, zelfstandige natuurvoedingswinkel waar studenten hun verkoopervaringen opdoen. Achter de kapschuur bij de veehouderij bevindt zich bovendien een bijenstal

 
De Warmonderhofboomgaard - Knooplaan 6, Dronten 

Een fruitteeltbedrijf aan de Knooplaan, gerund door oud-studenten Gaia Firth en Maaike Bisschot. In totaal staan er op 23 ha meer dan 30 verschillende soorten appel- en perenrassen. Naast het fruit houden zij ook schapen (Shropshire), dubbeldoel kippen en metselbijen. De studenten leren in de boomgaard alle ins en outs van de biologisch-dynamisch fruitteelt.

 

Aeres Farms / Weidestal - Wisentweg 13, Dronten

Deze schoolboerderij bevindt zich aan de overzijde van de weg. Dit is de schoolboerderij voor alle studenten van Aeres HBO, MBO en VMBO. De studenten van Aeres Warmonderhof draaien mee in de dagelijkse verzorging van het melkvee en jongvee in de Weidstal, één van de onderdelen van Aeres Farms. De Weidestal is een biologisch melkveebedrijf met zo’n 60 melkkoeien. De focus ligt op maximale weidegang, maximale bewegingsvrijheid en natuurlijke materialen in de stal.

 

De Pruimenpot - Van den Hamlaan 12, Dronten

Op dit fruitteeltbedrijf worden verschillende soorten biologisch fruit gekweekt, voornamelijk pruimen. Daarnaast teelt De Pruimenpot op kleinere schaal appels, bessen, aardbeien,bramen en walnoten. De Pruimenpot is ook een zorgboerderij, waar mensen met een hulpvraag dagbesteding vinden in de boomgaard, de tuin, de jamkeuken, de winkel en in de schuur. 

 

Maatschap Van Nieuwenhuyzen/Flevolamb - Zijdenettenweg 13, Biddinghuizen

Carla en Adri van Nieuwenhuyzen hebben een veelzijdig biodynamisch akkerbouwbedrijf met vleesschapen en eigen afzet van het vlees via de website Flevolamb. Beiden werken zij ook nog als docent bij Aeres Warmonderhof en Aeres Emmeloord. De mens staat centraal op hun bedrijf. Hard werken en gezelligheid, dat is wat hen kenmerkt.

 

Gaos - Elandweg 46, Swifterbant

Dit is een biodynamisch akkerbouw-, vleesvee-, pootgoedteelt- en zaadteeltbedrijf. Gaos staat voor geduldig, aandachtig, onbekommerd, samenwerken. Jos Jeuken en Ellen krul runnen dit bedrijf samen met Klaas-Jan Stiksma. De veredeling van zaadvaste rassen en de zorg voor een gezonde bodem staan bij hen op één.  

 

Natuurhoeve G38 - Klokbekerweg 7, Lelystad

Een polderboerderij met koeien en gewassen, maar vooral met hart voor de natuur. Een melkveehouderij met 80 koeien plus jongvee en met akkerbouw. Met twee rassen: de Holstein-Friesian, die van oudsher op deze boerderij woont, en de oud-Holandse Blaarkop. Deze koe kan goed in nat natuurgebied grazen en doet dat dan ook. Deze dieren staan bijna jaarrond buiten. 

 

Fruitteeltbedrijf Damen - Knooplaan 10, Dronten 

Gevestigd vlak naast de Warmonderhofboomgaard. Hans Damen is fruitteler van appels en peren. Studenten kunnen bij hem de kneepjes van het vak van fruittuinder leren. Het snoeien, opbinden, dunnen en plukken. Ze krijgen inzicht wat er jaarrond op de tuin gebeurt en wat dat van hen vraagt als verzorgers van die tuin. 

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Programma infodagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel