Reggy en Dianne Waleson zijn de rotsvaste ondernemers van het tuinbouwbedrijf op Warmonderhof. Op 5 ha maken ze studenten enthousiast voor het reilen en zeilen van de vollegronds fijne groenteteelt. Ze dragen zorg voor een grote diversiteit aan gewassen. Dit gaat in hoofdzaak volgens de beddenteeltmethode. Hierdoor kan een groot deel van de werkzaamheden machinaal worden verricht. Op de volle grond zaaien, planten en oogsten ze het hele groeiseizoen door. Een kas van 4000 m2 maakt het leveren van zomerse kasgroenten en een beperkt aanbod groentes in voor- en najaar en in de winter mogelijk. Op de kas liggen zonnepanelen, zodat de kas energieneutraal vorstvrij gehouden kan worden. Het geheel wordt verrijkt met 0,3 ha bloementeelt. Bijen en vlinders vinden hierdoor hun stuifmeel en nectar.

 

Valt de keuze binnen de opleiding op tuinbouw, dan krijg je veel inzicht in het teeltplan. Hieruit volgt hoe in de praktijk alle werkzaamheden op het juiste moment en afgestemd op het geheel van aarde, plant en kosmos uitgevoerd kunnen worden. Deze tak van sport doen Reggy en Dianne zelf bruisen en ze willen hun prachtige vak dan ook van harte aanbevelen en delen.

 

Door directe afzet van de producten, maken studenten kennis met de vermarkting. Onder meer aan boerenmarkten in Almere en Amsterdam, de Hofwebwinkel, Hofzaal en Hofwinkel op eigen terrein en aan deelnemers van een bloemenplukabonnement.

 

Reggy en Dianne Waleson
Warmonderhof Tuinbouw en Bloemenpluktuin
Wisentweg 14
8251 PC Dronten
06 – 40087845
www.warmonderhoftuinbouw.nl
Tuinbouw: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bloemenpluktuin: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De boerenmarkt zijn beide elke zaterdag:
In Almere van 9.30 tot 13.00 uur op stadslandgoed De Kemphaan 
In Amsterdam van 8.30 tot 17.00 uur op de Noordermarkt 
 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Programma infodagen
Avondklassen

Nieuwsbrief mobiel