Vacaturebank

De vacaturepagina is bedoeld voor vacatures binnen en buiten Warmonderhof. Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en dergelijken. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Zet je vacature ook gratis op       Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@groenhorst.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

The Farm

Lough Boora farm is one of the longest established organic farms in the Irish midlands. Mainly grassland, it produces organic beef and lamb. About 5has of the farm is devoted to organic vegetable production with over fifty different vegetables grown in polytunnels and in the fields. Small amounts of organic fruit are also grown. Lough Boora farm is also licenced to import organic fruit and out of season vegetables, which complements our own large range of home produced, seasonal vegetables.

Heb je twee rechterhanden, praktisch inzicht, ben je oplossingsgericht,
creatief, denk je duurzaam, ben je gedreven, wil je veel leren, ben je
een aanpakker, sterk, in staat fysiek zwaar werk te doen, heb je verstand van tractors,
ben je in bezit van een rijbewijs, reageer dan met een sollicitatie brief naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Graag met motivatie en referenties.

Op nog geen tien kilometer van de Siciliaanse noord kust, in het midden van het eiland, in het Nebrodi natuurgebied, staat een schitterend stuk land te koop met honderden olijfbomen, een boerderij, schuren, machines en gereedschap voor slechts 200.000 euro. Ideaal voor de boer die op het bio dynamische eiland vloeibaar goud wil verbouwen. De bomen en de grond zijn zeer goed onderhouden volgens biologische normen.

Career Opportunity

Seeking a farmer(s) with interest in a very unique opportunity managing a farm in south eastern Oklahoma USA.

The farm is connected to a national brand in the USA - Once Upon A Farm. http://people.com/babies/jennifer-garner-once-upon-a-farm-organic/  There is the potential for there to be excellent support for the development of this beautiful piece of earth.

Raatakkers, ook Celtic fields genoemd, zijn aaneengesloten raatvormige prehistorische akkersystemen uit de Bronstijd.

Het doel van de Stichting ( i.o.) Nieuwe Raatakkers is :

 

1- Het vergroten van de biodiversiteit voor de nieuwe raatakkers zelf en het gebied  er omheen. Door op natuurlijke wijze gewassen te verbouwen op een complex van aaneengesloten kleine akkers gescheiden door bloemrijke  natuurstroken wordt getracht om bijvoorbeeld  akkervogels zoals de Veldleeuwerik, Patrijs en Ortolaan terug te krijgen in het gebied.

 

2- Het geven van veel plezier aan mensen die de akkers bewerken en hen gezond  biologisch voedsel te verschaffen.

Op mijn boerderij in noord-oost Catalonië (Spanje) heb ik onderkomen en grond om studenten met affiniteit voor bio-dynamische landbouw / permacultuur een stageplek te bieden. Het gaat om een kleinschalig particuliere onderneming die in de hoofdzaak gericht is op zelfvoorzienendheid. Er zijn groentetuinen, kruidentuinen, zo’n 30 fruitbomen, druiven/bessen/aardbeien, 25 kippen en twee schapen.

Stadsboer worden leer je midden in Osdorp

 

Stadsboerderij Osdorp biedt een stageplaats aan een student (of 2 studenten) die graag willen leren wat het is om Stadsboer te zijn midden in een woonwijk in een grootstedelijke omgeving. Natuurlijk gaat het over de (biologische) productie van groenten. kruiden en fruit. Maar evenzeer over educatie, recreatie, aansturing van vrijwilligers, horeca en zorg. Je zet een aantal waardevolle stappen naar het zelfstandig draaien van een Stadsboerenbedrijf.

STAGELOPEN IN DEVON – OPROEP VAN BOER Daniel Sutherland (oud-Warmonderhoffer)

Dit is voor studenten met belangstelling voor integratie van land- en tuinbouw met natuurontwikkeling en zorg voor natuur en landschap op ecologische grondslag.
 

Mary en ik bieden volgend jaar gelegenheid aan studenten van Warmonderhof om kennis te maken met theorie en praktijk van organische tuinbouw zoals dit is toegepast in onze natuurtuin. Dit biedt veelzijdige praktijkervaring met bos- en tuinbouw in context van natuurbescherming, tussen april en september. Onze natuurtuin is bereikbaar per bus of trein via het stadje Totnes met spoorwegstation (c 10 km) en kerkdorp Diptford (c 1,5 km). Nabij is een kampeerplaats voor caravan of tent, ook lokaal gastverblijf.

Tablehurst Biodynamic Community Farm in Forest Row, East Sussex is looking for an experienced Organic/Biodynamic Vegetable grower to manage the horticulture enterprise as part of the Senior Management Team (SMT). The 14 acre vegetable growing area makes up part of the mixed farms 500 acre estate. Almost all the farms produce is sold through the on-site farm shop, butchery, café and pie shop.
 

La Coopérative du Domaine des Cortils scrl is sinds 13 jaar een Nederlands initiatief juist over de grens bij Maastricht in Belgisch Wallonië.

Haar streven is om vanuit een gemeenschap (nu 18 mensen) te leven en te werken en mee te dragen als voorbeeld naar de wereld hoe voortaan duurzaam en verantwoord met de natuur samen te werken. Hiermee maakt ze opnieuw contact met haar eerdere voorbeeldfunctie uit de tijd van Karel de Grote (8e eeuw).

We have 100acres at  Cusgarne near Truro , Cornwall , England.

Currently we grow for our farm shop at the farm and a good quality hotel plus a health food shop at Falmouth.

We grow a wide range of vegetables and some fruit. We also have a  beef suckler herd and sell the beef thru our farm shop and to the hotel. The farm is sheltered south facing and reasonably early as we are in the far south west.. surrounded by the Atlantic.

 

As I am  65  but in good health [so far] I would be interested in a joint enterprise with an aspiring  former student. I am not so keen on employing but of a share farming system.

We are not strictly biodynamic but organic for 30 years and have used a few preparations in the past.

Hope to hear from you!

 

Greg Pascoe.

Cusgarne Organic Farm.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

https://www.cusgarneorganicfarm.co.uk/

Wie zijn wij wij?

 • Een gemengde biologische boerderij met dagbesteding (ong. 25 hulpboeren) op “de Boerderij” en 24u begeleid wonen voor 5 mannen in “Het Grote Huis”;
 • We bieden de mogelijkheid om met aandacht te begeleiden en échte zorg te bieden;
 • Dat betekent onder andere dat het leven en werken op de boerderij centraal staat en dat we uitgaan van ontwikkelingsmogelijkheden en talenten van zowel bewoners en begeleiders;
 • Van alle medewerkers verwachten wij affiniteit met het leven op een biologische boerderij en een actieve, constructieve en verantwoordelijke houding met ruimte voor zelfreflectie.  

Op Beemster Klei is een biologische vollegronds snijbloemenkwekerij in Middenbeemster (NH) die in 2016 is opgericht en legt zich toe op de teelt en verkoop van  zomerbloemen. De basis van de kwekerij ligt echter al verder  in het verleden; Jan Knook heeft bijna 15 jaar biologische zomerbloemen geteeld op het land wat nu Op Beemster Klei is. Hij heeft nog steeds een biologisch akkerbouwbedrijf op deze locatie. In 2016 is dit door mij, Julian Langelaan, overgenomen met de intentie om de biologische bloementeelt op het bedrijf verder te laten groeien (en de sierteeltsector weer iets mooier/groener te maken).

’t Leeuweriksveld bij Emmen is een kleinschalig, gemengd b.d. bedrijf met akkerbouw, vleeskoeien en, als zwaartepunt, tuinbouw. We telen zo’n 75 verschillende gewassen in de vollegrond en in tunnelkassen, hoofdzakelijk voor onze eigen abonnees en boerderijwinkel.

 

Antroposofie en in het bijzonder de antroposofische sociale idealen (de driegeleding en al wat daarmee samenhangt) zijn een belangrijke inspiratiebron voor ons en we proberen daar op diverse manieren aan te werken, stagiairs die hier interesse in hebben zijn extra welkom!

 

Wouter en Kathinka Kamphuis

Biologisch-dynamische boerderij 't Leeuweriksveld
Zandzoom 72
7814 VJ Emmen (Wilhelmsoord)
0591-381445
www.leeuweriksveld.nl

MD BioService is een internationaal handelsbedrijf in biologische aardappelen en groente.

Per oktober 2017 zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor ons handelsbedrijf.

 

Ik melk dagelijks 30 Toggenburger geiten en van de melk worden rauwmelkse geitenkaasjes gemaakt. De geiten lopen het hele jaar door buiten (ze kunnen kiezen). De kaas vindt zijn weg richting veel kaasspeciaalzaken in Nederland en ook veel horeca in het hogere segment heeft de kaas op de kaart. Daarnaast sta ik veel op markten om de kaas te verkopen, en ook het vlees van de geit, verwerkt tot worst of mooie coppa/nek van de geite, lomo/nek van de geit of gedroogde en gerijpte achterbout. Ook vlees van het varken wordt verkocht, de varkens drinken de wei van de kaasproductie.

 

Kiemkracht 64 is op zoek naar een enthousiaste full-time tuinder voor 2 ha land met eenjarige groente, meerjarigen, kruiden, klein en groot fruit en noten.

 

Kwaliteiten die we zoeken:

 • Ervaring en kennis; minimaal een aantal jaren ervaring in de biologisch (of BD)  teelt van groente. Extra kennis fruit/noten teelt een pre.
 • Passie, visie, enthousiasme, plezier en ontwikkeling zijn belangrijke ingrediënten van je persoonlijkheid.
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

Op kleinschalig biologisch boerenbedrijf Groot Brandenborch vindt een veelheid aan activiteiten plaats: er wordt gemolken, jongvee opgefokt, stierkalveren ge-ost en grootgebracht voor de slacht, varkens opgefokt en geslacht, kippen gehouden voor de eierproductie en de slacht, weides bemest en onderhouden, rundvlees, spek en ham gedroogd en gerookt, groente en fruit gekweekt, kaas en yoghurt gemaakt en er is een boerderijwinkel. In de winkel verkopen we producten van eigen erf, aangevuld met groente, fruit en droogwaren van de (regionale) biologische groothandel.

Per direct heeft de groentetuin van de Stadsgroenteboer in Amsterdam een stageplaats beschikbaar. De tuin is in februari 2017 gestart en is een CSA tuin met oogstaandelen. Wout teelt op duurzame wijze zo’n 50 verschillende soorten groenten die oogstaandeelhouders zelf komen oogsten. Ook wordt er nog aan restaurants en Buurderijen geleverd.

Tuinbouwbedrijf De Hoge Born in Wageningen heeft dit jaar weer ruimte voor 2 á 3 deeltijd stagiaires.

Wil je alles leren over groenten en fruit telen  en verhandelen of het begeleiden van mensen met een zorgvraag dan is dit mogelijk op De Hoge Born.

Hoeve Jamboors, uit Arcen heeft weer een stageplek beschikbaar.

Wij ( Peter en Nelleke) melken op Hoeve Jamboors 2 keer per dag  55 MRY koeien op onze mooie oude boerderij in het leuke plaatsje Arcen.

Verder hebben we een groentetuin die een beetje uit de hand is gelopen, als alleen voor eigen gebruik. Dus alles wat we over hebben wordt verkocht in ons leuke winkeltje.

We hebben nog heel veel plannen, en vernieuwde inzichten zijn meer dan welkom.

 

Warm Groetje Peter en Nelleke Hegger, Arcen.

Telefoon 0610245102, www.hoevejamboors.weebly.com

 

Tuinderij ’t Oud Erf zoekt een stagiaire voor de periode april – oktober. De tuinderij is voorjaar 2017 gestart in Achterveld en draait nu een half jaar. We telen ongeveer 35 verschillende soorten groenten en fruit. De tuin is 0,8ha groot en er zijn twee grote tunnelkassen. Alle afzet vind plaats door direct te leveren aan winkels en horeca in de directe omgeving.

De Ommuurde Tuin heeft dit jaar weer plek voor 2-3 deeltijd stagiaires. Op deze mooie plek tussen Wageningen en Renkum, een historisch moestuin van 1 ha en wel 400 verschillende soorten groenten en kruiden zijn we jaar rond bezig. In de zomer volop zaaien, planten, verzorgen en oogsten en in de winter meer tijd voor onderhoud, planning, bestellingen en administratie. Kijk op www.ommuurdetuin.nl voor een impressie.

 

Wil jij van alles leren over het telen van bijzondere groenten en kruiden, meedraaien in een super divers bedrijf met groenteteelt, abonnementen, directe verkoop, terras, catering, workshops en zorg, neem dan contact op met Esther 06-12583453 

De Groentenakker is een biologisch tuinbouwbedrijf in Odijk, vlakbij Utrecht. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld op 0,5 ha lichte rivierklei. Door de geringe oppervlakte wordt er intensief geteeld, hier hoort een complex teeltplan bij. Er wordt in de open grond, in een tunnelkas, onder tunnelbogen en in folie geteeld. Er wordt deels gebruik gemaakt van zelf ontworpen gereedschappen en efficiënte teelttechnieken.

De afzet gaat via het csa principe naar oogstaandeelhouders, de betere  restaurants en een aantal winkels. Op de Groentenakker staat niet de opbrengst van de gewassen maar de smaak en voedingswaarde voorop. Er wordt veel geëxperimenteerd met verschillende rassen en bijzondere gewassen. Dit alles staat in het teken van de zoektocht naar de lekkerste en gezondste variëteiten.

 

Het Blauwe Huis Kruiden in Drenthe teelt, droogt en verpakt een groot assortiment aan kruiden. Het eindproduct bestaat onder andere uit gemengde kruiden, keukenkruiden, specerijen, thee- en geneeskruiden. Het Blauwe Huis wil echter meer zijn dan alleen een productiebedrijf. Onze prioriteit ligt bij een duurzame bedrijfsvoering die verantwoordelijkheid draagt voor de levensvormen en levensprocessen van de aarde. Het is ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan de agrarische cultuur en een gezonde sociale verhouding. Samen met onze leveranciers en afnemers staan we voor deze uitgangspunten. Het Blauwe Huis werkt volgens de Biodynamische methode en is Demeter gecertificeerd.

Per direct hebben wij 2 stageplaatsen beschikbaar op onze pionierende CSA tuinderij in de stad Amersfoort, bij Vathorst-Hooglanderveen.

 

In de lente van 2016 is Tuinderij Eemstadboerderij van start gegaan aan de Koningsbergenweg, op bedrijventerrein Vathorst, pal naast de nieuwe wijk Vathorst in Amersfoort. We zijn een gemeenschapstuinderij die naast productie ook educatie/groeiend voedselbewustzijn en zorg combineert, waarbij we de zorg samen met Land in Zicht verzorgen. De tuinderij staat onder leiding van Jolke de Moel, een professioneel biologisch tuinder.

A very rare opportunity has arisen to work in the beautiful farmland of Hohepa Hawkes Bay, on our Organic/Bio Dynamic Farm!

The Land Use area of Hohepa Hawke's Bay's Community jointly operates two distinct farming organisms at Clive and Poraiti, to provide produce of the highest quality to the Hohepa Community and the wider market, according to Bio-dynamic principals and to Demeter Certification Standards.

Meaningful, appropriate and therapeutic work and vocational training is provided for a number of Hohepa residents.

 De Noorderhoeve in Schoorl (NH)  zoekt met ingang van 21 augustus 2017 een: Werkbegeleider zuivelverwerking voor 18- 24 uur per week

 

De Noorderhoeve is een zorginstelling op een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf met een omvang van 50 ha. 60 mensen uit diverse doelgroepen met een ondersteunings-, educatie- of reïntegratievraag werken met een team professionals mee om henzelf en het landbouwbedrijf tot bloei te brengen. Er zijn 2 woongroepen voor totaal 17 mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking. De Noorderhoeve is aangesloten bij de B.D. Vereniging, de Nederlandse Vereniging Antroposofische Zorgaanbieders en de Camphill Beweging.   

 

Taak- en functieomschrijving:

 • Je assisteert de werkplaatsleider in het dagelijks werk in de zuivelverwerking en in de begeleiding van de cliënten
 • Je  stimuleert en ondersteunt de ontwikkeling en de maatschappelijke participatie van de cliënten

DeSeizoenen bestaat uit woon- en werkgemeenschappen voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige handicap en/of gedragsproblematiek. Wij ondersteunen mensen om zich naar vol vermogen te ontplooien en werken daarbij vanuit een antroposofische inspiratie. Dit betekent dat we uitgaan van de mogelijkheden, talenten en wensen van cliënten en rekening houden met zijn of haar beperking.

 

Op de locatie Overkempe in Olst zijn we voor het circuit werken op zoek naar een begeleider voor 24 uren per week.

Wij hebben 140 melkgeiten en 31 ha, plus eigen kaasmakerij. We verkopen de kaas en ons geitevlees direkt aan de klant (boerderijwinkel en op de markt) en aan onze vaste afnemers. Al het voer voor de geiten verbouwen we zelf, gras voor hooi en kuil, graan als krachtvoer. Ook mesten we al onze jonge dieren zelf op voor de vleesverkoop. We verkazen alle melk in onze kaasmakerij, veel goudse kaas maar ook verse kaas en saladekaas.

 

 

Beste Deeltijd Warmonderhoffer

 

Lijkt het je leuk om parttime stage te lopen op een biologische zorgboerderij/tuinderij/kinderboerderij/milieu educatief centrum in Deventer…dan ben je aan het goede adres.

We zijn  stichting de Ulebelt. Op www.ulebelt .nl vind je meer informatie over ons.

"DORPSGEMEENSCHAP WIDAR" is een initiatief waar vijftig volwassen mensen met een zorgvraag wonen en werken, samen met medewerkers en hun families. Onze werking is gebaseerd op de Rudolf Steiner heilpedagogie en -sociaaltherapie.

 

Wij zoeken voor onze gemengde biologisch-dynamische boerderij een inwonende ZORGBOER(IN)

 

Tot de taken van de kandidaten behoren:

 • Landbouwwerkzaamheden o.a.: melken van koeien, verzorgen van jongvee, varkens, voederwinning/akkerbouw   -   landschapsverzorging/bosbouw
 • begeleiden van een groep bewoners met een matige tot ernstige mentale beperking bij hun werk op de boerderij

 

Op 2 ha eigen grond worden een 50-tal teelten verzorgd voor afzet hoofdzakelijk in de eigen winkel. Er is veel en stijgende vraag uit de tussenhandel waaraan door het gebrek aan mankracht niet kan worden voldaan. Ik ben op zoek naar een volwaardig vennoot met de ambitie om op redelijk korte termijn de leiding over te nemen. Op het moment heb ik één man in dienst en verder werken er enkele losse medewerk(st)ers in verschillende statuten( seizoens of zelfstandig).

Gezocht: warmonderhoffer die zich als zzp-er tijdens de zomer in de middagen kan inzetten voor de tuinbouw op zorgboerderij de Vijfsprong te vorden.

Voor meer inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Hooge Kamp zoekt voor de periode van juli tot november een ervaren tuinder die ons team wil komen versterken (± 22,8u). De Hooge Kamp is een biologisch dynamisch bedrijf van ca. 9 ha, gelegen tussen Apeldoorn en Deventer. Vanaf deze plek voorzien we ongeveer 700 klanten van hun wekelijkse groente.

 

Jouw verbintenis?
Je wilt je met de plek verbinden en de tuin mee dragen. Dat betekent dat je meewerkt aan het zaaien, planten, schoffelen, verzorgen en oogsten van alle gewassen - met ook trekkerwerkzaamheden - en de verdere werkzaamheden die hieruit voortvloeien met o.a. pakket- en marktvoorbereiding. Kortom je steekt je handen graag flink uit de mouwen.

 

Wij zoeken enthousiaste stagiaires voor ons melkveebedrijf in Witharen (gem. Ommen). We hebben 63 melkkoeien en 39 hectare grasland. We hopen in 2018 biologische melk te mogen leveren.  Je kan bij ons veel leren omtrent het omschakelproces van gangbaar naar biologisch.

De nieuwe Graanschuur is een jonge biologische winkel met als bijzondere accenten streek en verpakkingsarm. De winkel is gefinancierd door Coöperatie 'De Nieuwe Graanschuur'. De coöperatie heeft dit kunnen doen door giften en leningen van particulieren. De Vof is verantwoordelijk voor de exploitatie. Er is een toenemende groep mensen op vrijwillige basis betrokken bij de activiteiten van de winkel.

We zoeken een vennoot die in de winkel meewerkt, zowel idealistisch als pragmatisch is, die in staat is haar/zijn idealen vorm te geven en daarbij een gezonde balans in strevend én ontspannen zijn kan bewaren.

Ben jij de persoon die minmaal 3 maanden naar Frankrijk zou durven gaan? En als het bevalt langer zou willen blijven?

Wij zoeken een enthousiast persoon die kan trekker rijden en het liefst ook een spuitlicentie heeft en opzoek is naar avontuur.

Wij zijn een Nederlands gezin en telen sinds 20 jaar biologische wijndruiven en maken onze eigen wijnen aan de voet van de Mont-Ventoux in Zuid-Frankrijk.

 

 

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze website.

Interesse? Stuur je CV en een korte brief waarom jij dit avontuur aandurft naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Domaine de Marotte

Familie Van Dijkman

www.marottevins.com

00 33 672075648 (ik spreek Nederlands)

 

A bientôt ?! Tot snel ?!

 

Permacultuur tuinderij De Veldhof biedt gelegenheid aan voltijd- en deeltijd studenten om stage te lopen op deze bijzondere tuinderij. De Veldhof is een jonge tuinderij met drie enthousiaste tuinders: Valérie, Frans en Meike. De Veldhof is in juli 2015 van start gegaan op 1,7 hectare in Joppe (bij Deventer). Wekelijks levert de tuinderij minstens 5 soorten verse groente aan abonnementhouders, op dit moment zo'n 90 pakketten. En zo goed als jaarrond. Daarmee is De Veldhof een unieke tuinderij in Nederland!

 

 

 

 

We are looking for a motivated, responsible, full-time Biodynamic Farmer for our 100-acre farm.  

We are also looking for a Biodynamic Gardener to manage our 3 acre garden using biodynamic practices.

 

Glenora Farm is a life-sharing and income-sharing community, which includes adults with developmental challenges, located on Vancouver Island.  The farm activities include overseeing hay fields, farm animals, vegetable gardens and potential for a dairy and orchard. 

 

Op zelfoogsttuinderij Moestuin Leyduin worden groenten, kruiden, bloemen en fruit geteeld voor zo'n 250 oogstdeelnemers die elke week komen oogsten. Het is een levendig bedrijf gelegen op een prachtige plek. Een goede oogst staat voorop maar het creëren van een fijne plek waar deelnemers en bezoekers graag komen staat ook centraal. Je kan veel leren over de verschillende teelten, teeltplanning, compostering en bemesting, bedrijfsvoering, communicatie, samenwerken met vrijwilligers en zorgvragers. Moestuin Leyduin biedt fijne en leerzame stageplaatsen voor deeltijd Warmonderhoffers en andere stagiaires die geïnteresseerd zijn in BD-tuinbouw.

In het rustieke dorpje Závod in Hongarije bezitten wij een kleine boerderij met 1 hectare land erbij. Deze locatie biedt zich aan om iets moois van te maken. Het is een huis gebouwd van leem, dit geeft een heerlijk klimaat in het huis. Het grote huis is geheel gerenoveerd en direct bewoonbaar naar Europese standaard. De schuren zijn goed te gebruiken als verwerkingsruimte of stallen. Ook staat er nog een tweede huisje wat uitgebouwd kan worden tot woonhuis of  vakantiewoning. Op dit huis zit al wel een nieuw dak dus de basis is goed beschermd. Het geheel betreft een vierkante boerderij met rondom vrijheid. Het dorp Závod is niet zo heel groot, maar heeft wel een kleine supermarkt en een kinderdagverblijf. Hier hebben we al een keer gekeken en het ziet er echt heel leuk uit. Het dorp zou heel blij zijn met een jong gezin.

 

De Oosterwaarde ligt net boven Deventer en is een bd bedrijf van 14 ha. Het is een gemeenschaps-gedragen landbouwbedrijf , of te wel een CSA. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld, zowel buiten als in de kas, voor zo'n 200 huishoudens die lid zijn.  Ook is er akkerbouw en grasland en wordt een start gemaakt met een flink stuk kleinfruit. Een winkel aan huis en een externe markt horen er ook bij.

 

Voor het seizoen 2017 hebben we plaats voor 1 stagiaire en 1 ervaren seizoenskracht. 

Biologisch melkveebedrijf met 77 MRIJ koeien dicht bij Groenlo is op zoek naar een medewerker, o.a melken en andere werkzaamheden, uren in overleg.

 

Geinteresseerd? Bel of mail Wilfried Siemes,

0612970392

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Nieuwe Ronde in Wageningen bestaat inmiddels 17 jaar en hanteert een uniek systeem waarbij onze leden zelf hun groente komen oogsten. Inmiddels hebben we 2 locaties met 2 tuinders. We verbouwen in totaal op 3 ha een grote verscheidenheid aan gewassen.

 

De leden denken mee over teelttechnische-, financiële- en beleidsaspecten van het bedrijf en helpen soms (vrijwillig) mee op de tuin. Mede daarom is er altijd veel te zien, doen en leren bij ons op het land. Je loopt stage op beide locaties en ziet overeenkomsten en verschillen in aanpak.

Gedurende het seizoen is het bij ons mogelijk om stage te lopen (april-oktober). Voor deeltijd studenten is een stagevergoeding bespreekbaar.

 

Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen op onze bijzondere groentekwekerij? Neem dan contact op voor een kennismaking. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Op ons biologische groenteteelt bedrijf in Aarle-Rixtel (2,5 hectare vollegrondsgroente, 2 hectare graan en 750m2 tunnelkas) telen wij 50 soorten groente en leveren wij aan 160 abonnees, meerdere restaurants en de eigen boerderijwinkel. Wij (Max en Elsa van den Dool) hebben dit bedrijf begin dit jaar opgericht en het bedrijf is dus volop in ontwikkeling.

 

Wij zijn op zoek naar een seizoenskracht voor de maanden mei tot en met september. Je moet kunnen meedraaien met alle soorten werkzaamheden (planten, wieden, oogsten, pakketten maken en trekker werkzaamheden).

 

Op onze boerderij is een nette caravan aanwezig en er is een aparte ruimte met badkamer, keuken en toilet.

Betaling volgens CAO landbouw voor een 38 uurs  werkweek.

 

Ons bedrijf is gelegen op de bolle es van kasteel/landgoed Croy en op fietsafstand van Helmond en Eindhoven.

 

Interesse? Schroom dan niet!

Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of, nog rechtstreekser, bel naar Max & Elsa: 06-26761428

 

www.tuinderijdeantoniushoeve.nl

 

Lauriston Farm Limited (www.lauristonfarm.co.uk) is een onlangs gevormde Charitable Community Benefit Society die de boerderij haar 85 hectaren Demeter gekwalificeerde grond beheerd. Het is gelegen aan de Blackwater Zeearm in Essex en loopt vanaf de zeedijk over in het zoutwater overvloedgebied. We zijn sterk conservatie gericht gezien 90 % van de boerderij gebied van bijzonder wetenschappelijk belang is.

 

 

De organisatie    

OlmenEs is een  woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. OlmenEs heeft de ervaring en overtuiging dat het leven in een veilige en vertrouwde gemeenschap voorziet in de behoefte van haar bewoners. Juist de samenhang in wonen, werken, cultureel/religieuze en vrijetijdsactiviteiten maakt OlmenEs bijzonder en onderscheidend. Binnen de setting van de woon- en werkgemeenschap, waarin ‘het gewone leven’ de boventoon voert, vindt professionele begeleiding en behandeling plaats. Op dit moment zijn we volop in ontwikkeling teneinde de teams zelf organiserend te laten functioneren conform visie en beleid van OlmenEs.

 

WIJ  runnen met z'n tweeën sinds 17 jaar een prachtige biologische geitenboerderij in z-w Frankrijk en zijn aan het reorganiseren. Wij willen graag in een team van vier vrouwen ons bedrijf voortzetten.

Spreekt dit idee je aan, heb je zin om deel uit te maken van ons dynamisch equipe en deins je niet voor terug om KAAS te (leren) maken? Heb je een rijbewijs en affiniteit met het buitenleven, dieren, duurzaam tuinwerk, koken en ook veel gezelligheid - dan ben jij wellicht diegene die we zoeken!

Meer weten/contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Groentenakker is een biologisch tuinbouwbedrijf die in 2017 zijn eerste seizoen gaat draaien. De tuinderij ligt aan de Kromme Rijn in Odijk, vlakbij Utrecht. Ik, Stijn Costermans,  heb de afgelopen 6 jaar als tuinder in dienst ruime ervaring opgedaan in de biologische groententeelt, een eigen tuinderij is nu een logische volgende stap.  Hierbij komt heel wat kijken.

 

 

Buiten het leren groenten telen ligt hier een unieke kans om van dichtbij de opstart van een tuinderij mee te maken. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld op 0,5 ha lichte rivierklei.

In het Limespark in Bodegraven ligt drie hectare grond te wachten op een ambitieuze ondernemer. Een tuinder met passie voor gewas én omgeving.

 

 

 

Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk, beheerder van het land, heeft de wens om op dit stuk land groenten, kruiden en bloemen te produceren voor lokaal gebruik. De stichting wil graag buurtbewoners bij de tuin betrekken en heeft ook maatschappelijke verantwoordelijkheden, zoals educatie, duurzame productie en de realisatie van een vlindertuin. De stichting wil ook graag samenwerken met mensen uit de schuldhulpverlening of met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stadstuinderij BuitenLeeft ligt midden in het prachtige recreatiegebied Buytenhout in de Randstad. Ons initiatief is prachtig gelegen midden in Randstad tussen Delft Den Haag Pijnacker Nootdorp.

 

 

De aarde willen wij graag vruchtbaar houden in de toekomst. Daarom verbouwen wij op eerlijke wijze dus geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Vrijwilligers gezocht voor Albert Heijn buitendagen 2e paasdag

 

Via EKO Holland is ons gevraagd mee te doen aan de Albert Heijn buiten-dagen op 17 april (2e paasdag). De consumenten van Albert Heijn zijn niet altijd biologisch georiënteerd en omdat we merken dat bio-consumenten het “blinde vertrouwen” in biologisch kwijt raken is dit een goed moment om consumenten naar de boerderij te trekken en ‘biologisch’ zichtbaar te maken!!

Voor het seizoen 2017 zijn wij op zoek naar een stagiair(e) voor de kruidentuin. Sinds vorig jaar hebben we een kruidentuin van 200 m²  waar al vele soorten kruiden verbouwd worden. We zoeken iemand die enkele dagen per week de kruidentuin wil onderhouden en uitbouwen. Eigen initiatief hierbij is zeer welkom. Enige kruidenkennis is op het bedrijf aanwezig, maar wij zijn geen kruidenspecialisten, dus je zal veel zelf moeten uitzoeken en vooral leren door te doen.

Voor het seizoen 2017 hebben wij weer ruimte voor een stagiair(e) die geïnteresseerd is in vollegronds tuinbouw en enkele dagen per week bij ons ervaring wil opdoen.

 

Wil je meer leren over stadslandbouw? Het Zoete Land is een stadstuin in hartje Leiden van 3000 m2 waar groenten, kruiden, bessen en bloemen worden verbouwd. We werken volgens het CSA principe, 100 oogstdeelnemers komen wekelijks oogsten. Ook leveren we aan maatschappelijke organisaties.

De Polderkol is een biologisch kruidenbedrijf van 1ha. midden in het biologische landbouwgebied van Lelystad Noord. Wij telen meer dan 50 soorten kruiden en wilde planten. Dit zijn eenjarige of vaste planten. Ook verzamelen wij kruiden uit natuurgebieden zoals brandnetel, heermoes en lindebloesem. De kruiden worden op het bedrijf gedroogd en verwerkt tot diverse producten om de gezondheid te bevorderen zoals kruidenthee, zalf en massageolie.

Voor het seizoen 2017 zijn wij op zoek naar vrijwilligers of stagiaires.

Samen met de Rudolphstichting zoeken we een pachter die in Jeugddorp De Glind een biologisch land- en tuinbouwbedrijf wil opzetten. Er is 7 ha grond voor gewassen en 4 ha voor grasland (+ vee) beschikbaar.

 

Voor het Jeugddorp zoekt de Rudolphstichting altijd naar ondernemers die vanuit hun eigen vakgebied ook de link kunnen en willen leggen naar de jongeren/jongvolwassenen die in het dorp wonen of er werken aan hun toekomst.

Confido-initiativen is een particuliere woongemeenschap voor getraumatiseerde kinderen in de (momentele) leeftijd van 1,5 tot 16 jaar in Bad Griesbach in het zuid-Duitse Beieren.

De groepen leven in een familiare omgeving en zijn verdeeld over 3 locaties. Op dit moment wonen 34 kinderen (uitbreiding tot 40) bij ons en werken er ruim 40 medewerkers.

 

 

Juist vanaf het begin meedraaien en meemaken hoe je een tuinderij opzet, wat daar allemaal bij komt kijken, heb ik zelf in mijn studie aan Warmonderhof meegemaakt en als heel leerzaam ervaren.

Nu kan ik zelf die kans en ruimte geven aan 1 of 2 tuinders in de leer!

Om in de natuurvoedings winkels de klanten beter voor te lichten over het wel en wee van de Demeter kippen en alles er omheen, willen de kippenhouders de winkels langs.

Maar daar hebben ze hulp bij nodig!!

Zijn er mensen die “Demeter kippen ambassadeur” willen worden en een aantal zaterdagen, tegen betaling, enkele uren in deze winkels ons verhaal willen uitleggen aan de consument?

 

Wij zouden graag een reactie ontvangen op ons mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hartelijke Groet,

De Grote Kamp

Wim Vredevoogd

Wij zijn…

Matthias Crum en Eline Wippert en wij boeren op de Horsterhof, een biologisch gemengd tuinbouwbedrijf aan de rand van de gemeente Duiven, nabij Arnhem. De boerderij beslaat 9 hectare, waarvan 2,5 hectare tuinbouw met een kas en tunnelkas. We beschikken over 8 koeien welke we voornamelijk houden voor de mest en gezelligheid en we hebben de ambitie om in de nabije toekomst actiever aan de slag te gaan met de vleesproductie. Naast de koeien hebben we ook een paar varkens en kippen.

Wij, een Nederlands stel, zijn eind januari verhuisd naar Noorwegen om een biologische tuin te starten met pakketten en markten als afzet. De eerste klanten zijn al geworven.

Na de Nederlandse tuinbouw zijn we opzoek gegaan naar ruimte en hebben deze gevonden in Noorwegen. We pachten een ha land van een biologische spelt-graan teler in het Sigdal. Op dit moment moeten we alles nog op zetten, de vraag uit de omgeving is er in ieder geval.

 

Wij zijn op zoek naar een Allround vakbegeleider die het team Dag Activiteiten Centrum De Heihoeve wil komen versterken!

Op dagactiviteiten centrum de Heihoeve, onderdeel van Stichting Dimence, werken mensen met psychische kwetsbaarheid. De Heihoeve is een biologisch land- en tuinbouwbedrijf in Lettele. Wij bieden veelzijdige en zinvolle dagbesteding en arbeidsmatige activiteiten. Onze activiteiten bestaan uit het telen, oogsten en verwerken van groenten, tot een wekelijks gevarieerd groentepakket. Daarnaast hebben wij een kleine veestapel die samen met de cliënten wordt verzorgd. Ook verschillende onderhoudsmatige klussen van het erf/bedrijf horen er bij. Ook hebben wij kleinschalig wat creatieve activiteiten die passen bij het seizoen. Het team werkt rehabilitatiegericht en gebruikt hiervoor de methode Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen.

Die Lebensgarten Dreisamtal Anbau GbR sucht ab 1.4.2017 eine/n

Bio-Gemüsegärtner/in in Teilzeit (30 – 40 %)

Die Stelle ist zunächst bis September befristet, eine Verlängerung wird angestrebt.

Eine ganzheitliche Sichtweise ist Basis der Arbeit, Erfahrung im Demeter-Anbau von Vorteil. Auf unserem 2,4 ha großen Betrieb bauen wir auf 1 ha ein vielseitiges Gemüsesortiment für derzeit 50 CSA-Teilnehmer an.

 • Fühlst du dich gerufen ein junges, bodenständig visionäres Projekt mitzugestalten?
 • Möchtest du ein gut zu uns passendes Anbausystem mit entwickeln?
 • Hast du ein gutes Händchen für Maschinen und auch Freude an Handarbeit, die einen Großteil der Arbeit ausmacht?
 • Bist du handwerklich geschickt?
 • Und arbeitest gern im Team?
 • Macht es dir Freude verschiedene Menschen unterschiedlichen Alters anzuleiten und mit ihnen zusammen zu arbeiten?

Wir bieten gute Arbeitsbedingungen, Platz zum Gestalten und Mitarbeit an einem sinnvollen, die Zukunft kreativ gestaltenden Projekt.

Wir freuen uns auf deine Bewerbung!

Mehr Infos bei Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 • Unser Kooperationspartner Echinos e.V. sucht ebenfalls eine/n Gemüsegärtner/in. Wir würden uns freuen, wenn die beiden Stellen durch eine Person abgedeckt werden können. Mehr Info hier: http://echinos.de/unterstuetzen/mitarbeit/

We zoeken vrijwilligers om bij AZC's aan het werk te gaan met moestuinen. Wij vragen commitment van steeds 3 maanden. Deelnmende vrijwilligerss krijgen gratis een cursus, lezing, en workshop per 3 maanden

Professionele afstand met een sociaal warm, groen hart.

Dronten, Zweelo, Echt, Leersum nu. Meer volgen

Wij zoeken mensen voor de start op 9 maart op AZC Dronten met een eerste cursusdag door Janneke Tops. 

 

Kim Bunt

06-42125101

 

 

Biologische Tuinderij de Twee Linden bestaat al 25 jaar. In het Brabantse Reek telen wij op een oppervlakte van 2,7 ha volle grond en in 1000 m2 tunnelkassen 40 soorten groentes. Het is een heel divers bedrijf met veel aandacht voor natuur en landschapselementen.
De groentes leveren wij aan ongeveer 650 abonnees in de omgeving en we verkopen ze uiteraard in onze uitgebreide boerderijwinkel.

 

De Oosterwaarde ligt net boven Deventer en is een bd bedrijf van 14 ha. Het is een gemeenschaps-gedragen landbouwbedrijf , of te wel een CSA. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld, zowel buiten als in de kas, voor zo'n 200 huishoudens die lid zijn.  Ook is er akkerbouw en grasland en wordt een start gemaakt met een flink stuk kleinfruit. Een winkel aan huis en een externe markt horen er ook bij.

Wil je leren en werken in de Biologische groenteteelt?

Kom naar Biologische Tuinderij Ruimzicht in Halle in de Achterhoek.

 

Ik maak voor mijn abonnees groentepakketten dus je kunt ook inpakken en bezorgen.

Wij telen 50 soorten groenten, kruiden en kleinfruit dus heel afwisselend.

Ik heb weinig mechanisatie en werk veel met vrijwilligers.

Vooral tijdens de koffie in de kantine is het heel gezellig en inspirerend.

 

Dit jaar gaan we meer doen aan groenbemesting, mulch en permacultuur.

 

Er is een kamer in de caravan op de boerderij beschikbaar. In ruil hiervoor werk je ook in het vee.

 

Er zijn plannen in de maak voor een betaalde baan.

 

Ik zie je verschijnen.

 

Met vriendelijke groet,

Fred Beijleveld

06-24170890

www.boerderijruimzicht.nl

Zonnehoeve is een biologisch-dynamische boerderij waar kringlopen, aandacht en respect voor de landbouw, de omgang met dieren en de zorg voor mensen, centraal staat. Het bedrijf heeft naast de akkerbouw/tuinbouw ook veeteelt, een paardenhouderij, een bakkerij en een tienermoederhuis. Ook kunnen op Zonnehoeve mensen met een zorgvraag terecht. We bieden ze mogelijkheden om zich te verbinden met de natuur en zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Zij kunnen (onder de juiste begeleiding) doorgroeien naar zelfstandigheid en terugkering in de maatschappij. Voor dit prachtige bedrijf zijn wij op zoek naar een ervaren Akkerbouwer, met affiniteit voor het gemengd bedrijf.

Een boerin uit Bennett, North Carolina, heeft wel een heel ludiek voorstel. Na 18 jaar lang de boerderij te hebben bestierd houdt ze het voor gezien. De weduwe kwam tot de conclusie dat het toch wel heel zwaar is om de 13 hectare teeltgrond in haar eentje te onderhouden. Ze is op zoek naar overnamekandidaten voor haar bio-boerderij met de naam Bluebird Hill Farm en heeft om die reden een essaywedstrijd uitgeschreven. Belangstellenden die in 200 woorden kunnen uitleggen waarom zij voor die eervolle taak in aanmerking komen, kunnen zich daarvoor inschrijven. De winnaar mag zich (kosteloos) de nieuwe rechtmatige eigenaar noemen van de boerderij.

 

 

Voortzetting van: Biologische winkel op A1 locatie in noordelijk Nederland. Goed lopend, goede reputatie, mooi klantenbestand, regiofunctie.
Winkeloppervlak ca 200 m2, volledig en breed assortiment bio-producten. De winkel is bijzonder geschikt voor jong ondernemend stel.
 Serieus geïnteresseerden kunnen een reactie mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De tuinderij ligt op een prachtige plek aan de Vecht in Vreeland en is in 2012 gestart door Monique van Poppel, dit jaar met Angelique van Bruggen als medetuinder. We hebben allebei de Warmonderhof gedaan.

 

Op een halve hectare met een kleine kas verbouwen we meer dan 40 verschillende groenten. Je kan bij ons veel leren over grondbewerking, zaaien, planten, oogsten en alles wat daarbij komt kijken. Sinds vorig jaar hebben we ook bloemen die de tuinderij helemaal opfleuren, deze tak moet nog verder worden ontwikkeld dus wie weet…..

 

We werken helemaal biologisch en overwegen een SKAL certificering aan te vragen.

 

 

Tuin Salland heeft voor seizoen 2017 plaats voor 1 of 2 deeltijd-stagiaires. Tuin Salland is een biologische tuinbouwbedrijf van 4 ha, gelegen aan de rand van Zwolle aan de Vecht.

 

 

Wij verbouwen vele soorten groenten, die allemaal in Zwolle geconsumeerd worden. Er worden geen kostbare kilometers met de groenten gereden, en dat maakt onze groente extra milieu-vriendelijk, vers, voordelig en vertrouwd. Het geeft de Zwollenaren de gelegenheid om zeer verse en vlakbij huis geteelde groentes te eten!

Vanilia is een modebedrijf in Wormerveer, nabij Amsterdam, in de oude zeepfabriek De Adelaar, met uitzicht over de Zaan. We hebben dakmoestuin waar we proberen zo veel mogelijk zelf supporting te zijn voor de lunch die wij dagelijks serveren aan ongeveer 45 mensen.

 

We zijn een bedrijf waar je mening zeer wordt gewaardeerd en je volledig kunt gaan meedraaien in de moestuin.

Tuinderij Eyckenstein heeft voor seizoen 2017 nog plaats voor 1 of 2 stagiaires. Tuinderij Eyckenstein is een biologische tuinderij (0,7 ha) op de oude moestuin van landgoed Eyckenstein (Maartensdijk, provincie Utrecht).

In 2006 ben ik gestart met het opzetten van de tuinderij en nu is het weer een prachtige plek waar ik een grote diversiteit aan (vollegronds) groenten, klein fruit en kruiden teel.

 

Kom je stage lopen bij ons? Wij vinden het leuk om kennis en ervaringen te delen en uit te wisselen.

Biologisch Dynamische Akkerbouw en Zaadteelt

 

Neem een kijkje op onze site: www.buitenbant.nl

 

Bekijk de video van de boerenkool oogst! 
Bekijk de video van Greenpeace in het kader van 'red de bij'

Ambities om biologische kazen te maken en andere zuivelproducten?

Dan zoeken we jou!
 

 

 

Landgoed Bleijendijk is op zoek naar iemand die 
gepassioneerd is van biologische zuivel en de verwerking ervan. 

De persoon heeft de mogelijkheid om zelfstandig een zuivel-verwerkingseenheid te ontwikkelen in samenwerking met het landgoed en mee te denken en te werken in de afzet van de producten. 

Voor aankomend seizoen zijn wij opzoek naar een medewerker of stagiaire.

In 2014 zijn wij begonnen met de doorstart van ons tuinbouwbedrijf op Landgoed Huis Sevenaer, in Zevenaar. Het bedrijf bestaat nu uit 2,5 ha. extensieve vollegrond groenteteelt op zavel. Alle producten worden direct aan de consument of aan winkels in de omgeving verkocht.

Na de eerste drie rumoerige jaren van starten, kennismaken en afzet creëren komen we nu in iets rustiger vaarwater.

AGF Medewerker

Wij zijn per direct op zoek naar een medewerk(st)er met ervaring met en kennis van groenten en fruit en zuivel voor deze afdeling, het betreft 24-26 uur, locatie Velp.

Ervaring en kennis wil zeggen: inzicht in de seizoenen, kennis van herkomst en van verschillende soorten groenten en fruit, kennis van presentatie en dat alles binnen een commercieel kader.

Het is werk voor een aanpakker die ook fysiek sterk is.

Heb je interesse, en ben je echt gemotiveerd?  stuur dan een berichtje met je motivatie waarom je bij Simply Delicious wil werken naar: vacaturea(at)simplydelicious.nl

Biologisch-Dynamisch bedrijf Land en Boschzigt heeft plaats voor stagiaires, deeltijd of voltijd. We zijn een erkend leerbedrijf met veel ervaring en delen deze graag met jou. Als je van mensen houdt en verantwoordelijkheid wilt dragen is dit je plek. We zijn zorgtuinderij, hebben een winkel, een grote groep zelfoogsters, groentetassen, wijngaard, bloemen en kleinfruit. Er is zelfstandige woonruimte beschikbaar. Reacties graag per mail naar Sijmen Brandsma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze site, www.versvanhetland.nl

De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen is op zoek naar 1-2 stagiaires. Op ruim 3 hectare wordt wellicht de grootste variatie aan aardappelen, knofloken, bonen en andere eetbare gewassen gekweekt. Dit in een mooie setting en met hulp van een bont gezelschap aan “vrijwilligers”. Naast Jolanda en Lambert zijn er vrijwel altijd wel een paar vrijwilligers uit de buurt, zorgcliënten, stagiaires en in het zomerhalfjaar gemiddeld 4 buitenlandse “helpers” (via www.helpx.net). Dit is de perfecte plaats als je wat wilt leren over instandhouding van oude rassen, vermeerdering, selectie etc. maar ook als je wilt zien hoe je in de praktijk landbouw, zorg en toerisme kunt combineren.

 

Meer weten? Kijk op de site, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Lambert (06 – 404 906 02)

De wide Luts

 

Heidenskipsterdyk 8, It Heidenskip

Vraagprijs: € 750.000,-  k.k.

 

Op deze unieke locatie kan het rustige landleven worden gecombineerd met kleinschalig, natuurvriendelijk agrarisch ondernemen.

C.SA. Boerderij De Kraanvogel te Esbeek (NB) zoekt opvolging. Meer

informatie en eerste contact via

http://landgilde.nl/vraag--aanbod/ondernemers-en-opvolging/18/272/show/ 

Wij zijn onlangs met ons BD zaadteeltbedrijf verhuisd naar Landgoed Baest in Oostelbeers, Noord Brabant. Daar wonen en werken we nu vanuit een voormalige manege. We hebben 12 ha. BD grond en 10 ha in omschakeling. Het bedrijf inrichten op de nieuwe plek en de grond leren kennen is leuk en spannend. Stagiaires welkom! Onze vaste ploeg bestaat uit 3 full timers en 4 part timers. Voor meer info over ons bedrijf zie www.degroenenhof.nl

 

Groet van René Groenen en Gineke de Graaf

We zijn sinds 2001 gevestigd in het Parc Regional Périgord-Limousin, en produceren biologische geitenmelk, waarvan we een deel zelf verkazen en een deel aan een kleine biologische zuivelfabriek in de buurt leveren. De afzet van onze kazen is voornamelijk gericht op de biocoops (natuurvoedings- winkels) en een aantal restaurants en scholen in de omgeving. In de zomermaanden ontvangen  we tevens bezoekers voor rondleidingen op de boerderij.

Casa de Santa Isabel is een woonwerkgemeenschap voor Sociaaltherapie op anthroposofische basis, in São Romão bij Seia in Midden-Portugal.

Er zijn 85 zorgvragers, waarvan de helft intern woont. Medewerkers zijn er ca. 60, waarvan 40 intern. Onze salarissen delen wij met elkaar in een sociaal fonds.

Zonnehoeve is een biologisch-dynamische boerderij waar kringlopen, aandacht en respect voor de landbouw, de omgang met dieren en de zorg voor mensen, centraal staat. Het bedrijf heeft naast akkerbouw/tuinbouw ook veeteelt, een paardenhouderij, een bakkerij en een tienermoederhuis. Ook kunnen op Zonnehoeve mensen met een zorgvraag terecht. We bieden ze mogelijkheden om zich te verbinden met de natuur en zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Zij kunnen (onder de juiste begeleiding) doorgroeien naar zelfstandigheid en terugkeren in de maatschappij.

Stichting De Kruidenhoeve beheert educatieve, biologische kruiden- en groentetuinen rondom een boerderij in natuurgebied het Reestdal. Dat gebeurt al bijna 20 jaar. Wij hebben plaats voor een stagiare.

De tuinen zijn open voor bezoekers in juni, juli en augustus op dinsdag- en woensdagmiddag. Groepen kunnen we, op afspraak, ook op andere dagen ontvangen.

Op onze website (www.kruidenhoeve.nl) is uitgebreide informatie te vinden. Onze bedoeling is om bezoekers te inspireren om open te staan voor mogelijkheden die de natuur biedt om gezond te leven met het gebruik/telen van genees- en keuken kruiden, een grote diversiteit aan (vergeten) groenten, enz.

Wij hebben een gemengd bedrijf met vleesveehouderij en akkerbouw in de betuwe en zijn op zoek naar een gemotiveerde boer. Ongeveer 30 jaar geleden is Jeroen Robbers na het afronden van de Warmonderhof op Thedingsweert in Erichem (vlakbij Tiel) neergestreken en is daar een groenteteelt bedrijf begonnen op 1ha

Bij Groenhorst/Warmonderhof, mbo-opleiding voor biologisch-dynamische land- en tuinbouw,  zijn we op zoek naar een docent met als hoofdvakken teelt en bodemvruchtbaarheid. Meer in detail zoeken we naar iemand met:

 

 

- Bekendheid met de verzorging van bodemvruchtbaarheid in de biologisch(-dynamische) landbouw

- Kennis van, en/of ervaring met, biologisch(-dynamische) teelt, met name groenteteelt, maar ook akkerbouw

- Een netwerk in de biologische sector

- Ervaring met of interesse in antroposofie

- De bereidheid een dragende rol te nemen in de school, met taken als studentenbegeleiding en organisatorische werkzaamheden

- Bij voorkeur een les- of instructiebevoegdheid voor het mbo

- Diegene met landbouwachtergrond en ervaring op gebied van natuur, landschap en agrarisch natuurbeheer wordt ook uitgenodigd te solliciteren

 

Groenhorst/Warmonderhof heeft een schoolteam van 19 medewerkers. We werken samen met Stichting Warmonderhof en ondernemers die het wonen en werken verzorgen.

 

We bieden een baan voor 0,8 fte op jaarbasis, salarisschaal LB.

 

Sollicitaties of vragen kunnen worden gericht aan:

 

Groenhorst/Warmonderhof

Ruud Hendriks

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 51298047

Postbus 369

Tuinderij De Groenteboer is het biologische tuinbouwbedrijf van Frank en Elsbeth, gestart in 2015. Wij telen op ca 1 ha volle grond (vanaf mei 2017 volledig SKAL-gecertificeerd) op fietsafstand van (station) Woerden, op kleigrond. Daarnaast telen wij in een grote (ca 0.7 ha) SKAL-gecertificeerde koude kas in Mijdrecht waar tevens zorgcliënten meewerken.

We werken met zelfoogstaandeelhouders en verkopen onze producten rechtstreeks op de Woerdense streekmarkt. Op kleine schaal starten we deze winter ook met oogstpakketten. Daarnaast telen wij een grote diversiteit aan zaadvaste, historische rassen voor een biologische groothandel onder de naam ‘Oertuin’ en op maat voor een natuurvoedingswinkel.

De Groentenakker is een nieuw tuinbouwbedrijf die in 2017 zijn eerste seizoen gaat draaien. De tuinderij ligt aan de Kromme Rijn in Odijk, vlakbij Utrecht.

 

Ik, Stijn Costermans,  heb de afgelopen 6 jaar als tuinder in dienst ruime ervaring opgedaan in de biologische groententeelt, het opzetten van een eigen tuinderij is nu een logische volgende stap.  Hierbij komt heel wat kijken. Buiten het leren groenten telen ligt hier een unieke kans om van dichtbij de opstart van een tuinderij mee te maken. Ik ga meer dan 50 soorten groenten telen op 0,5 ha lichte rivierklei. Door de geringe oppervlakte gaat er intensief geteeld worden, hier hoort een complex teeltplan bij. Er wordt in de open grond en deels in een tunnelkas, onder tunnelbogen en in folie geteeld. De afzet gaat via het csa principe naar oogstaandeelhouders en naar restaurants, een landwinkel en verkoop aan huis.

 

Wat valt er te leren op De Groentenakker:

Groententeelt:

 • opkweek, zaaien, planten, oogsten en winkelklaar maken van de meeste soorten groenten.
 • herkennen, voorkomen en bestrijden van ziektes en plagen
 • teelttechnische kennis
 • gewasverzorging
 • Gebruik van gereedschappen en machines voor kleine tuinderijen:  wielschoffel, trweewielige traktor, handzaaimachine, woelvork, kantelschoffel enz.

 

Bedrijfsvoering:

 • ervaren wat er allemaal komt kijken bij de start van een tuinderij
 • meedenken over de onwikkeling van de afzet
 • meehelpen aan het vergroten van het netwerk en de verbinding met de stad
 • ervaring opdoen in verkoop en logistiek

 

De tuinderij ligt op het terrein van de Bijenakker, hier worden voornamelijk bloemen en kruiden geteeld. Tevens is er een fruitboomgaard met oude rassen en natuurlijk een bijenstal met bijenkorven. Er wordt veel aandacht besteed aan het behoud van een natuurrijke leefomgeving, waar het goed toeven is voor vogels, vlinders, bodemdiertjes en tal van insecten. De bijen verzamelen op de tuin en in de directe omgeving nectar en stuifmeel.  Kortom een prachtige plek waar het niet alleen goed toeven is voor dieren!

 

Mocht je interesse hebben om mee te helpen en te leren bij dit project, neem z.s.m. Contact met mij op via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

www.groentenakker.nl  ( nog in de maak)

www.bijenakker.nl

Het Blauwe Huis B.V. is een bekend  biologisch-dynamisch kruidenbedrijf en levert al bijna 40 jaar een ruim assortiment van kruiden en specerijen aan natuurvoedingswinkels en verwerkers, hoofdzakelijk in Nederland en België.

Voor onze verpakkingsafdeling zoeken wij een meewerkend teamleider  voor min. 32 uur.

Na een uitgebreide inwerkperiode word je als teamleider verantwoordelijk voor de organisatie van de verpakkingsafdeling waar je samen met een klein team de wekelijkse bestellingen klaarmaakt.  Goede communicatie met je teamleden, secure registratie van de werkzaamheden, aandacht voor kwaliteit en jeugdig enthousiasme voor het geheel van het bedrijf, worden van je gevraagd.

De Voedseltuin Overvecht is een gemeenschappelijke moestuin waar we biologische groente, kruiden, fruit en bloemen met en voor de buurt verbouwen. Iedereen die meehelpt, deelt mee in de oogst. De rest verkopen we aan lokale kookgroepen, horeca en in ‘Onze Winkel’, de buurtlandwinkel van Voedseltuin Overvecht en Stichting Utrecht Natuurlijk.

Great opportunity for experienced and ambitious farmers

Tablehurst Farm is a 700 acre mixed biodynamic/organic community owned farm in the south east of England.

The farm produces beef, pork, lamb, poultry, grains and vegetables, all processed on the farm and sold through our shop. We also run a small care home, a farm cafe and train apprentices.

Door het wegvallen van een van de eigenaren door ziekte wordt er in de periode november tot en met februari (of een gedeelte ervan) dringend hulp gezocht. Op het programma staan met name werk aan omheiningen en bosranden, en hulp bij het voorbereiden en in goede banen leiden van de aflammerperiode. Tegenover het harde werken staan kost en inwoning, een bescheiden financiële beloning en natuurlijk een prachtige leerzame ervaring!

The company Living Seeds - Sementes Vivas, located in Idanha a Nova, Portugal is seeking for a full time Biodynamic plant breeder who can also support the vegetable growing program at our  25 hectares home farm.

We are an international team of growers and experts who are producing and developing high quality Biodynamic and Organic seeds for vegetables, cereals and pseudo-cereals for Portugal and other Mediterranean countries.

Essential Position Requirements

 

The Biodynamic Plant Breeder  will have the following primary responsibilities:

 • Develop new and improved plant varieties that meet research requirements and company strategies.
 • Evaluate and recommend new and/or improved crop varieties.
 • Recommend breeding direction based on trial performance and market trends.
 • Organize and coordinate research projects within Breeding, including : collecting, distributing and optimizing information connected to the breeding program.
 • Helping  to build a strong, functional team in collaboration with others.
 • To support the vegetable production in the farm.

 

Wij hebben stage (voltijd- en deeltijd-) plekken op onze tuinderdij De Meander .

De Meander is een bedrijf in Brummen dat  ligt in de prachtige IJssel vallei dichtbij Zutphen. Waar we op voornamelijk zavel grond en klei in de open grond  en in folie tunnels (1200m2 )diverse (60 soorten) groente telen. We kiezen ervoor om te telen op smaak en kweken dan ook veel zelf op. De afzet is voornamelijk in de boerderij winkel, pakketten en naar een aantal winkels en restaurants in de buurt en Odin. Daarnaast hebben we 100 legkippen en de fruitboomgaard.

Op het prachtige Landgoed Bleijendijk wordt gewerkt aan de integratie van biologische landbouw, natuurbeheer en spiritualiteit. Contact met de natuur is de basis waarmee zowel veel workshops op het landgoed werken als de biologische boer op de landereijen, de tuinders op de BD-tuinderij en de kinderen tijdens het natuuronderwijs.

Het landgoed is nog op zoek naar iemand die de natuur op Bleijendijk ook toegankelijk maakt voor mensen die voor het ritme van de dag en de seizoenen een dagbestedingsplek zoeken. Hiervoor is er op het landgoed een zeer volumineuze rietgedekte boerderij beschikbaar. Dit pand met enorme potentie snakt naar enthousiaste ondernemers die daar een prachtig bijennest aan leven in ontwikkelen en mensen kunnen ontvangen die zorg krijgen en dat kunnen koppelen aan allerhande ambachten en leerplekken voor deze mensen.

 

Ben jij degene met deze enthousiaste werkhanden en hart voor mensen? Dan zijn we hoogstwaarschijnlijk op zoek naar jou! Je kunt bij ns een brochure aanvragen met  praktische informatie en foto’s van het pand dat in erfpacht verkocht zal worden aan degene die met een bezield plan en gedegen financiële planning past bij Landgoed Bleijendijk.

Laat je inspireren!

 

Voor vragen of opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.bleijendijk.nl

Pagina 1 van 2

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Programma infodagen
Avondklassen

Nieuwsbrief mobiel