Vacaturebank

De vacaturepagina is bedoeld voor vacatures binnen en buiten Warmonderhof. Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en dergelijken. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Zet je vacature ook gratis op       Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@groenhorst.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden.

 

 

 

 

 

 

 

 

We are looking for a motivated, responsible, full-time Biodynamic Farmer for our 100-acre farm.  

We are also looking for a Biodynamic Gardener to manage our 3 acre garden using biodynamic practices.

 

Glenora Farm is a life-sharing and income-sharing community, which includes adults with developmental challenges, located on Vancouver Island.  The farm activities include overseeing hay fields, farm animals, vegetable gardens and potential for a dairy and orchard. 

Tuin Salland heeft vanaf mei plaats voor 1 ervaren seizoenskracht. Tuin Salland is een biologische tuinbouwbedrijf van 4 ha, gelegen aan de rand van Zwolle aan de Vecht.

Wij verbouwen vele soorten groenten, die allemaal in Zwolle geconsumeerd worden. De meeste groenten die we oogsten zijn voor de 400 groenteabonnementen, die we door de hele stad distribueren. Verder leveren we onze groenten aan biologische winkel en landwinkel in Zwolle.

Ook verkopen we groenten op onze groentekraam op de tuin (op vrijdag en zaterdag) . Soms leveren we ook aan de Zaai-Ster/Udea. Hier kopen we in de winter en het voorjaar ook groente en fruit in, om onze groentetassen aan te vullen.

 

Op zelfoogsttuinderij Moestuin Leyduin worden groenten, kruiden, bloemen en fruit geteeld voor zo'n 250 oogstdeelnemers die elke week komen oogsten. Het is een levendig bedrijf gelegen op een prachtige plek. Een goede oogst staat voorop maar het creëren van een fijne plek waar deelnemers en bezoekers graag komen staat ook centraal. Je kan veel leren over de verschillende teelten, teeltplanning, compostering en bemesting, bedrijfsvoering, communicatie, samenwerken met vrijwilligers en zorgvragers. Moestuin Leyduin biedt fijne en leerzame stageplaatsen voor deeltijd Warmonderhoffers en andere stagiaires die geïnteresseerd zijn in BD-tuinbouw.

In het rustieke dorpje Závod in Hongarije bezitten wij een kleine boerderij met 1 hectare land erbij. Deze locatie biedt zich aan om iets moois van te maken. Het is een huis gebouwd van leem, dit geeft een heerlijk klimaat in het huis. Het grote huis is geheel gerenoveerd en direct bewoonbaar naar Europese standaard. De schuren zijn goed te gebruiken als verwerkingsruimte of stallen. Ook staat er nog een tweede huisje wat uitgebouwd kan worden tot woonhuis of  vakantiewoning. Op dit huis zit al wel een nieuw dak dus de basis is goed beschermd. Het geheel betreft een vierkante boerderij met rondom vrijheid. Het dorp Závod is niet zo heel groot, maar heeft wel een kleine supermarkt en een kinderdagverblijf. Hier hebben we al een keer gekeken en het ziet er echt heel leuk uit. Het dorp zou heel blij zijn met een jong gezin.

 

De Oosterwaarde ligt net boven Deventer en is een bd bedrijf van 14 ha. Het is een gemeenschaps-gedragen landbouwbedrijf , of te wel een CSA. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld, zowel buiten als in de kas, voor zo'n 200 huishoudens die lid zijn.  Ook is er akkerbouw en grasland en wordt een start gemaakt met een flink stuk kleinfruit. Een winkel aan huis en een externe markt horen er ook bij.

 

Voor het seizoen 2017 hebben we plaats voor 1 stagiaire en 1 ervaren seizoenskracht. 

Biologisch melkveebedrijf met 77 MRIJ koeien dicht bij Groenlo is op zoek naar een medewerker, o.a melken en andere werkzaamheden, uren in overleg.

 

Geinteresseerd? Bel of mail Wilfried Siemes,

0612970392

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Nieuwe Ronde in Wageningen bestaat inmiddels 17 jaar en hanteert een uniek systeem waarbij onze leden zelf hun groente komen oogsten. Inmiddels hebben we 2 locaties met 2 tuinders. We verbouwen in totaal op 3 ha een grote verscheidenheid aan gewassen.

 

De leden denken mee over teelttechnische-, financiële- en beleidsaspecten van het bedrijf en helpen soms (vrijwillig) mee op de tuin. Mede daarom is er altijd veel te zien, doen en leren bij ons op het land. Je loopt stage op beide locaties en ziet overeenkomsten en verschillen in aanpak.

Gedurende het seizoen is het bij ons mogelijk om stage te lopen (april-oktober). Voor deeltijd studenten is een stagevergoeding bespreekbaar.

 

Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen op onze bijzondere groentekwekerij? Neem dan contact op voor een kennismaking. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

wij zoeken een collega met:

 

Kennis van biodynamische landbouw en voeding

Kennis van controle/ certificeringsprocessen

Kennis van dataverwerking/ maken van analyses / rapportages

Goede contactuele eigenschappen en een dienstverlenende en zorgvuldige werkhouding

Goede beheersing van de Engelse (mondeling en geschreven) en Duitse taal  (mondeling)

Relevante opleiding/ervaring op MBO/HBO niveau

 

 

Op ons biologische groenteteelt bedrijf in Aarle-Rixtel (2,5 hectare vollegrondsgroente, 2 hectare graan en 750m2 tunnelkas) telen wij 50 soorten groente en leveren wij aan 160 abonnees, meerdere restaurants en de eigen boerderijwinkel. Wij (Max en Elsa van den Dool) hebben dit bedrijf begin dit jaar opgericht en het bedrijf is dus volop in ontwikkeling.

 

Wij zijn op zoek naar een seizoenskracht voor de maanden mei tot en met september. Je moet kunnen meedraaien met alle soorten werkzaamheden (planten, wieden, oogsten, pakketten maken en trekker werkzaamheden).

 

Op onze boerderij is een nette caravan aanwezig en er is een aparte ruimte met badkamer, keuken en toilet.

Betaling volgens CAO landbouw voor een 38 uurs  werkweek.

 

Ons bedrijf is gelegen op de bolle es van kasteel/landgoed Croy en op fietsafstand van Helmond en Eindhoven.

 

Interesse? Schroom dan niet!

Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of, nog rechtstreekser, bel naar Max & Elsa: 06-26761428

 

www.tuinderijdeantoniushoeve.nl

 

Lauriston Farm Limited (www.lauristonfarm.co.uk) is een onlangs gevormde Charitable Community Benefit Society die de boerderij haar 85 hectaren Demeter gekwalificeerde grond beheerd. Het is gelegen aan de Blackwater Zeearm in Essex en loopt vanaf de zeedijk over in het zoutwater overvloedgebied. We zijn sterk conservatie gericht gezien 90 % van de boerderij gebied van bijzonder wetenschappelijk belang is.

 

 

De organisatie    

OlmenEs is een  woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. OlmenEs heeft de ervaring en overtuiging dat het leven in een veilige en vertrouwde gemeenschap voorziet in de behoefte van haar bewoners. Juist de samenhang in wonen, werken, cultureel/religieuze en vrijetijdsactiviteiten maakt OlmenEs bijzonder en onderscheidend. Binnen de setting van de woon- en werkgemeenschap, waarin ‘het gewone leven’ de boventoon voert, vindt professionele begeleiding en behandeling plaats. Op dit moment zijn we volop in ontwikkeling teneinde de teams zelf organiserend te laten functioneren conform visie en beleid van OlmenEs.

 

WIJ  runnen met z'n tweeën sinds 17 jaar een prachtige biologische geitenboerderij in z-w Frankrijk en zijn aan het reorganiseren. Wij willen graag in een team van vier vrouwen ons bedrijf voortzetten.

Spreekt dit idee je aan, heb je zin om deel uit te maken van ons dynamisch equipe en deins je niet voor terug om KAAS te (leren) maken? Heb je een rijbewijs en affiniteit met het buitenleven, dieren, duurzaam tuinwerk, koken en ook veel gezelligheid - dan ben jij wellicht diegene die we zoeken!

Meer weten/contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Groentenakker is een biologisch tuinbouwbedrijf die in 2017 zijn eerste seizoen gaat draaien. De tuinderij ligt aan de Kromme Rijn in Odijk, vlakbij Utrecht. Ik, Stijn Costermans,  heb de afgelopen 6 jaar als tuinder in dienst ruime ervaring opgedaan in de biologische groententeelt, een eigen tuinderij is nu een logische volgende stap.  Hierbij komt heel wat kijken.

 

 

Buiten het leren groenten telen ligt hier een unieke kans om van dichtbij de opstart van een tuinderij mee te maken. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld op 0,5 ha lichte rivierklei.

In het Limespark in Bodegraven ligt drie hectare grond te wachten op een ambitieuze ondernemer. Een tuinder met passie voor gewas én omgeving.

 

 

 

Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk, beheerder van het land, heeft de wens om op dit stuk land groenten, kruiden en bloemen te produceren voor lokaal gebruik. De stichting wil graag buurtbewoners bij de tuin betrekken en heeft ook maatschappelijke verantwoordelijkheden, zoals educatie, duurzame productie en de realisatie van een vlindertuin. De stichting wil ook graag samenwerken met mensen uit de schuldhulpverlening of met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stadstuinderij BuitenLeeft ligt midden in het prachtige recreatiegebied Buytenhout in de Randstad. Ons initiatief is prachtig gelegen midden in Randstad tussen Delft Den Haag Pijnacker Nootdorp.

 

 

De aarde willen wij graag vruchtbaar houden in de toekomst. Daarom verbouwen wij op eerlijke wijze dus geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Vrijwilligers gezocht voor Albert Heijn buitendagen 2e paasdag

 

Via EKO Holland is ons gevraagd mee te doen aan de Albert Heijn buiten-dagen op 17 april (2e paasdag). De consumenten van Albert Heijn zijn niet altijd biologisch georiënteerd en omdat we merken dat bio-consumenten het “blinde vertrouwen” in biologisch kwijt raken is dit een goed moment om consumenten naar de boerderij te trekken en ‘biologisch’ zichtbaar te maken!!

Voor het seizoen 2017 zijn wij op zoek naar een stagiair(e) voor de kruidentuin. Sinds vorig jaar hebben we een kruidentuin van 200 m²  waar al vele soorten kruiden verbouwd worden. We zoeken iemand die enkele dagen per week de kruidentuin wil onderhouden en uitbouwen. Eigen initiatief hierbij is zeer welkom. Enige kruidenkennis is op het bedrijf aanwezig, maar wij zijn geen kruidenspecialisten, dus je zal veel zelf moeten uitzoeken en vooral leren door te doen.

Voor het seizoen 2017 hebben wij weer ruimte voor een stagiair(e) die geïnteresseerd is in vollegronds tuinbouw en enkele dagen per week bij ons ervaring wil opdoen.

 

Wil je meer leren over stadslandbouw? Het Zoete Land is een stadstuin in hartje Leiden van 3000 m2 waar groenten, kruiden, bessen en bloemen worden verbouwd. We werken volgens het CSA principe, 100 oogstdeelnemers komen wekelijks oogsten. Ook leveren we aan maatschappelijke organisaties.

De Polderkol is een biologisch kruidenbedrijf van 1ha. midden in het biologische landbouwgebied van Lelystad Noord. Wij telen meer dan 50 soorten kruiden en wilde planten. Dit zijn eenjarige of vaste planten. Ook verzamelen wij kruiden uit natuurgebieden zoals brandnetel, heermoes en lindebloesem. De kruiden worden op het bedrijf gedroogd en verwerkt tot diverse producten om de gezondheid te bevorderen zoals kruidenthee, zalf en massageolie.

Voor het seizoen 2017 zijn wij op zoek naar vrijwilligers of stagiaires.

Samen met de Rudolphstichting zoeken we een pachter die in Jeugddorp De Glind een biologisch land- en tuinbouwbedrijf wil opzetten. Er is 7 ha grond voor gewassen en 4 ha voor grasland (+ vee) beschikbaar.

 

Voor het Jeugddorp zoekt de Rudolphstichting altijd naar ondernemers die vanuit hun eigen vakgebied ook de link kunnen en willen leggen naar de jongeren/jongvolwassenen die in het dorp wonen of er werken aan hun toekomst.

Confido-initiativen is een particuliere woongemeenschap voor getraumatiseerde kinderen in de (momentele) leeftijd van 1,5 tot 16 jaar in Bad Griesbach in het zuid-Duitse Beieren.

De groepen leven in een familiare omgeving en zijn verdeeld over 3 locaties. Op dit moment wonen 34 kinderen (uitbreiding tot 40) bij ons en werken er ruim 40 medewerkers.

 

 

Juist vanaf het begin meedraaien en meemaken hoe je een tuinderij opzet, wat daar allemaal bij komt kijken, heb ik zelf in mijn studie aan Warmonderhof meegemaakt en als heel leerzaam ervaren.

Nu kan ik zelf die kans en ruimte geven aan 1 of 2 tuinders in de leer!

Om in de natuurvoedings winkels de klanten beter voor te lichten over het wel en wee van de Demeter kippen en alles er omheen, willen de kippenhouders de winkels langs.

Maar daar hebben ze hulp bij nodig!!

Zijn er mensen die “Demeter kippen ambassadeur” willen worden en een aantal zaterdagen, tegen betaling, enkele uren in deze winkels ons verhaal willen uitleggen aan de consument?

 

Wij zouden graag een reactie ontvangen op ons mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hartelijke Groet,

De Grote Kamp

Wim Vredevoogd

Wij zijn…

Matthias Crum en Eline Wippert en wij boeren op de Horsterhof, een biologisch gemengd tuinbouwbedrijf aan de rand van de gemeente Duiven, nabij Arnhem. De boerderij beslaat 9 hectare, waarvan 2,5 hectare tuinbouw met een kas en tunnelkas. We beschikken over 8 koeien welke we voornamelijk houden voor de mest en gezelligheid en we hebben de ambitie om in de nabije toekomst actiever aan de slag te gaan met de vleesproductie. Naast de koeien hebben we ook een paar varkens en kippen.

Wij, een Nederlands stel, zijn eind januari verhuisd naar Noorwegen om een biologische tuin te starten met pakketten en markten als afzet. De eerste klanten zijn al geworven.

Na de Nederlandse tuinbouw zijn we opzoek gegaan naar ruimte en hebben deze gevonden in Noorwegen. We pachten een ha land van een biologische spelt-graan teler in het Sigdal. Op dit moment moeten we alles nog op zetten, de vraag uit de omgeving is er in ieder geval.

 

Wij zijn op zoek naar een Allround vakbegeleider die het team Dag Activiteiten Centrum De Heihoeve wil komen versterken!

Op dagactiviteiten centrum de Heihoeve, onderdeel van Stichting Dimence, werken mensen met psychische kwetsbaarheid. De Heihoeve is een biologisch land- en tuinbouwbedrijf in Lettele. Wij bieden veelzijdige en zinvolle dagbesteding en arbeidsmatige activiteiten. Onze activiteiten bestaan uit het telen, oogsten en verwerken van groenten, tot een wekelijks gevarieerd groentepakket. Daarnaast hebben wij een kleine veestapel die samen met de cliënten wordt verzorgd. Ook verschillende onderhoudsmatige klussen van het erf/bedrijf horen er bij. Ook hebben wij kleinschalig wat creatieve activiteiten die passen bij het seizoen. Het team werkt rehabilitatiegericht en gebruikt hiervoor de methode Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen.

Die Lebensgarten Dreisamtal Anbau GbR sucht ab 1.4.2017 eine/n

Bio-Gemüsegärtner/in in Teilzeit (30 – 40 %)

Die Stelle ist zunächst bis September befristet, eine Verlängerung wird angestrebt.

Eine ganzheitliche Sichtweise ist Basis der Arbeit, Erfahrung im Demeter-Anbau von Vorteil. Auf unserem 2,4 ha großen Betrieb bauen wir auf 1 ha ein vielseitiges Gemüsesortiment für derzeit 50 CSA-Teilnehmer an.

 • Fühlst du dich gerufen ein junges, bodenständig visionäres Projekt mitzugestalten?
 • Möchtest du ein gut zu uns passendes Anbausystem mit entwickeln?
 • Hast du ein gutes Händchen für Maschinen und auch Freude an Handarbeit, die einen Großteil der Arbeit ausmacht?
 • Bist du handwerklich geschickt?
 • Und arbeitest gern im Team?
 • Macht es dir Freude verschiedene Menschen unterschiedlichen Alters anzuleiten und mit ihnen zusammen zu arbeiten?

Wir bieten gute Arbeitsbedingungen, Platz zum Gestalten und Mitarbeit an einem sinnvollen, die Zukunft kreativ gestaltenden Projekt.

Wir freuen uns auf deine Bewerbung!

Mehr Infos bei Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 • Unser Kooperationspartner Echinos e.V. sucht ebenfalls eine/n Gemüsegärtner/in. Wir würden uns freuen, wenn die beiden Stellen durch eine Person abgedeckt werden können. Mehr Info hier: http://echinos.de/unterstuetzen/mitarbeit/

We zoeken vrijwilligers om bij AZC's aan het werk te gaan met moestuinen. Wij vragen commitment van steeds 3 maanden. Deelnmende vrijwilligerss krijgen gratis een cursus, lezing, en workshop per 3 maanden

Professionele afstand met een sociaal warm, groen hart.

Dronten, Zweelo, Echt, Leersum nu. Meer volgen

Wij zoeken mensen voor de start op 9 maart op AZC Dronten met een eerste cursusdag door Janneke Tops. 

 

Kim Bunt

06-42125101

 

 

Biologische Tuinderij de Twee Linden bestaat al 25 jaar. In het Brabantse Reek telen wij op een oppervlakte van 2,7 ha volle grond en in 1000 m2 tunnelkassen 40 soorten groentes. Het is een heel divers bedrijf met veel aandacht voor natuur en landschapselementen.
De groentes leveren wij aan ongeveer 650 abonnees in de omgeving en we verkopen ze uiteraard in onze uitgebreide boerderijwinkel.

 

De Oosterwaarde ligt net boven Deventer en is een bd bedrijf van 14 ha. Het is een gemeenschaps-gedragen landbouwbedrijf , of te wel een CSA. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld, zowel buiten als in de kas, voor zo'n 200 huishoudens die lid zijn.  Ook is er akkerbouw en grasland en wordt een start gemaakt met een flink stuk kleinfruit. Een winkel aan huis en een externe markt horen er ook bij.

Wil je leren en werken in de Biologische groenteteelt?

Kom naar Biologische Tuinderij Ruimzicht in Halle in de Achterhoek.

 

Ik maak voor mijn abonnees groentepakketten dus je kunt ook inpakken en bezorgen.

Wij telen 50 soorten groenten, kruiden en kleinfruit dus heel afwisselend.

Ik heb weinig mechanisatie en werk veel met vrijwilligers.

Vooral tijdens de koffie in de kantine is het heel gezellig en inspirerend.

 

Dit jaar gaan we meer doen aan groenbemesting, mulch en permacultuur.

 

Er is een kamer in de caravan op de boerderij beschikbaar. In ruil hiervoor werk je ook in het vee.

 

Er zijn plannen in de maak voor een betaalde baan.

 

Ik zie je verschijnen.

 

Met vriendelijke groet,

Fred Beijleveld

06-24170890

www.boerderijruimzicht.nl

Zonnehoeve is een biologisch-dynamische boerderij waar kringlopen, aandacht en respect voor de landbouw, de omgang met dieren en de zorg voor mensen, centraal staat. Het bedrijf heeft naast de akkerbouw/tuinbouw ook veeteelt, een paardenhouderij, een bakkerij en een tienermoederhuis. Ook kunnen op Zonnehoeve mensen met een zorgvraag terecht. We bieden ze mogelijkheden om zich te verbinden met de natuur en zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Zij kunnen (onder de juiste begeleiding) doorgroeien naar zelfstandigheid en terugkering in de maatschappij. Voor dit prachtige bedrijf zijn wij op zoek naar een ervaren Akkerbouwer, met affiniteit voor het gemengd bedrijf.

Een boerin uit Bennett, North Carolina, heeft wel een heel ludiek voorstel. Na 18 jaar lang de boerderij te hebben bestierd houdt ze het voor gezien. De weduwe kwam tot de conclusie dat het toch wel heel zwaar is om de 13 hectare teeltgrond in haar eentje te onderhouden. Ze is op zoek naar overnamekandidaten voor haar bio-boerderij met de naam Bluebird Hill Farm en heeft om die reden een essaywedstrijd uitgeschreven. Belangstellenden die in 200 woorden kunnen uitleggen waarom zij voor die eervolle taak in aanmerking komen, kunnen zich daarvoor inschrijven. De winnaar mag zich (kosteloos) de nieuwe rechtmatige eigenaar noemen van de boerderij.

 

 

Voortzetting van: Biologische winkel op A1 locatie in noordelijk Nederland. Goed lopend, goede reputatie, mooi klantenbestand, regiofunctie.
Winkeloppervlak ca 200 m2, volledig en breed assortiment bio-producten. De winkel is bijzonder geschikt voor jong ondernemend stel.
 Serieus geïnteresseerden kunnen een reactie mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De tuinderij ligt op een prachtige plek aan de Vecht in Vreeland en is in 2012 gestart door Monique van Poppel, dit jaar met Angelique van Bruggen als medetuinder. We hebben allebei de Warmonderhof gedaan.

 

Op een halve hectare met een kleine kas verbouwen we meer dan 40 verschillende groenten. Je kan bij ons veel leren over grondbewerking, zaaien, planten, oogsten en alles wat daarbij komt kijken. Sinds vorig jaar hebben we ook bloemen die de tuinderij helemaal opfleuren, deze tak moet nog verder worden ontwikkeld dus wie weet…..

 

We werken helemaal biologisch en overwegen een SKAL certificering aan te vragen.

 

 

Tuin Salland heeft voor seizoen 2017 plaats voor 1 of 2 deeltijd-stagiaires. Tuin Salland is een biologische tuinbouwbedrijf van 4 ha, gelegen aan de rand van Zwolle aan de Vecht.

 

 

Wij verbouwen vele soorten groenten, die allemaal in Zwolle geconsumeerd worden. Er worden geen kostbare kilometers met de groenten gereden, en dat maakt onze groente extra milieu-vriendelijk, vers, voordelig en vertrouwd. Het geeft de Zwollenaren de gelegenheid om zeer verse en vlakbij huis geteelde groentes te eten!

Biologisch melkveebedrijf Rijpera State zoekt een allround medewerker/ster voor  30 a 40 uur per week. Op het bedrijf worden ruim 50 melkkoeien gehouden met bijbehorend jongvee en enkele stieren en paarden. Het bedrijf is gevestigd in Zuidwest Friesland, niet ver van Bolward, Workum en Makkum. De werkzaamheden bestaan uit melken, voeren, landwerk en enkele andere bijkomende werkzaamheden. Gezocht word naar iemand met veel affiniteit met de biologische landbouw en het werken met dieren. Die goed kan samenwerken, maar ook zelfstandig wil en kan werken. Dienstverband bij voorkeur voor een jaar of langer.

 

Sollicitaties of informatie graag per post of e-mail naar M A J B Bensdorp, Krabbedijk 2, 8764 PT  Dedgum. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanilia is een modebedrijf in Wormerveer, nabij Amsterdam, in de oude zeepfabriek De Adelaar, met uitzicht over de Zaan. We hebben dakmoestuin waar we proberen zo veel mogelijk zelf supporting te zijn voor de lunch die wij dagelijks serveren aan ongeveer 45 mensen.

 

We zijn een bedrijf waar je mening zeer wordt gewaardeerd en je volledig kunt gaan meedraaien in de moestuin.

Tuinderij Eyckenstein heeft voor seizoen 2017 nog plaats voor 1 of 2 stagiaires. Tuinderij Eyckenstein is een biologische tuinderij (0,7 ha) op de oude moestuin van landgoed Eyckenstein (Maartensdijk, provincie Utrecht).

In 2006 ben ik gestart met het opzetten van de tuinderij en nu is het weer een prachtige plek waar ik een grote diversiteit aan (vollegronds) groenten, klein fruit en kruiden teel.

 

Kom je stage lopen bij ons? Wij vinden het leuk om kennis en ervaringen te delen en uit te wisselen.

Biologisch Dynamische Akkerbouw en Zaadteelt

 

Neem een kijkje op onze site: www.buitenbant.nl

 

Bekijk de video van de boerenkool oogst! 
Bekijk de video van Greenpeace in het kader van 'red de bij'

Wij zoeken een parttime agrarisch medewerker op ons biologisch melkveebedrijf

 

In de buurt van de stad Groningen hebben wij een biologisch melkveebedrijf met blaarkoppen. We melken ongeveer 90 koeien. Naast het bijbehorende jongvee hebben we ook vee voor de huisverkoop van biologisch vlees. Voor het jongvee pachten we een boerderij van Stichting Het Drents Landschap in Foxwolde.

Wij zoeken voor ongeveer 15 uur per week een agrarisch medewerker voor de verzorging van het vee. Onze nieuwe medewerker komt te wonen op de jongvee-boerderij, behorend bij de landerijen van het Drents Landschap.

Wij denken aan iemand die kort geleden zijn agrarische opleiding heeft afgerond en zich verder wil ontwikkelen in het agrarisch werk. Goed kunnen samenwerken maar daarnaast ook zelfstandig werkzaamheden kunnen aanpakken horen tot de vereisten. Wij bieden een mooie plek om te wonen en te werken.

 

Mts.Boer-Knol

0594-517161 of 06-47450612

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.andeniedijk.nl

Ambities om biologische kazen te maken en andere zuivelproducten?

Dan zoeken we jou!
 

 

 

Landgoed Bleijendijk is op zoek naar iemand die 
gepassioneerd is van biologische zuivel en de verwerking ervan. 

De persoon heeft de mogelijkheid om zelfstandig een zuivel-verwerkingseenheid te ontwikkelen in samenwerking met het landgoed en mee te denken en te werken in de afzet van de producten. 

Voor aankomend seizoen zijn wij opzoek naar een medewerker of stagiaire.

In 2014 zijn wij begonnen met de doorstart van ons tuinbouwbedrijf op Landgoed Huis Sevenaer, in Zevenaar. Het bedrijf bestaat nu uit 2,5 ha. extensieve vollegrond groenteteelt op zavel. Alle producten worden direct aan de consument of aan winkels in de omgeving verkocht.

Na de eerste drie rumoerige jaren van starten, kennismaken en afzet creëren komen we nu in iets rustiger vaarwater.

AGF Medewerker

Wij zijn per direct op zoek naar een medewerk(st)er met ervaring met en kennis van groenten en fruit en zuivel voor deze afdeling, het betreft 24-26 uur, locatie Velp.

Ervaring en kennis wil zeggen: inzicht in de seizoenen, kennis van herkomst en van verschillende soorten groenten en fruit, kennis van presentatie en dat alles binnen een commercieel kader.

Het is werk voor een aanpakker die ook fysiek sterk is.

Heb je interesse, en ben je echt gemotiveerd?  stuur dan een berichtje met je motivatie waarom je bij Simply Delicious wil werken naar: vacaturea(at)simplydelicious.nl

Biologisch-Dynamisch bedrijf Land en Boschzigt heeft plaats voor stagiaires, deeltijd of voltijd. We zijn een erkend leerbedrijf met veel ervaring en delen deze graag met jou. Als je van mensen houdt en verantwoordelijkheid wilt dragen is dit je plek. We zijn zorgtuinderij, hebben een winkel, een grote groep zelfoogsters, groentetassen, wijngaard, bloemen en kleinfruit. Er is zelfstandige woonruimte beschikbaar. Reacties graag per mail naar Sijmen Brandsma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze site, www.versvanhetland.nl

De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen is op zoek naar 1-2 stagiaires. Op ruim 3 hectare wordt wellicht de grootste variatie aan aardappelen, knofloken, bonen en andere eetbare gewassen gekweekt. Dit in een mooie setting en met hulp van een bont gezelschap aan “vrijwilligers”. Naast Jolanda en Lambert zijn er vrijwel altijd wel een paar vrijwilligers uit de buurt, zorgcliënten, stagiaires en in het zomerhalfjaar gemiddeld 4 buitenlandse “helpers” (via www.helpx.net). Dit is de perfecte plaats als je wat wilt leren over instandhouding van oude rassen, vermeerdering, selectie etc. maar ook als je wilt zien hoe je in de praktijk landbouw, zorg en toerisme kunt combineren.

 

Meer weten? Kijk op de site, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Lambert (06 – 404 906 02)

De wide Luts

 

Heidenskipsterdyk 8, It Heidenskip

Vraagprijs: € 750.000,-  k.k.

 

Op deze unieke locatie kan het rustige landleven worden gecombineerd met kleinschalig, natuurvriendelijk agrarisch ondernemen.

C.SA. Boerderij De Kraanvogel te Esbeek (NB) zoekt opvolging. Meer

informatie en eerste contact via

http://landgilde.nl/vraag--aanbod/ondernemers-en-opvolging/18/272/show/ 

Wij zijn onlangs met ons BD zaadteeltbedrijf verhuisd naar Landgoed Baest in Oostelbeers, Noord Brabant. Daar wonen en werken we nu vanuit een voormalige manege. We hebben 12 ha. BD grond en 10 ha in omschakeling. Het bedrijf inrichten op de nieuwe plek en de grond leren kennen is leuk en spannend. Stagiaires welkom! Onze vaste ploeg bestaat uit 3 full timers en 4 part timers. Voor meer info over ons bedrijf zie www.degroenenhof.nl

 

Groet van René Groenen en Gineke de Graaf

We zijn sinds 2001 gevestigd in het Parc Regional Périgord-Limousin, en produceren biologische geitenmelk, waarvan we een deel zelf verkazen en een deel aan een kleine biologische zuivelfabriek in de buurt leveren. De afzet van onze kazen is voornamelijk gericht op de biocoops (natuurvoedings- winkels) en een aantal restaurants en scholen in de omgeving. In de zomermaanden ontvangen  we tevens bezoekers voor rondleidingen op de boerderij.

Casa de Santa Isabel is een woonwerkgemeenschap voor Sociaaltherapie op anthroposofische basis, in São Romão bij Seia in Midden-Portugal.

Er zijn 85 zorgvragers, waarvan de helft intern woont. Medewerkers zijn er ca. 60, waarvan 40 intern. Onze salarissen delen wij met elkaar in een sociaal fonds.

Zonnehoeve is een biologisch-dynamische boerderij waar kringlopen, aandacht en respect voor de landbouw, de omgang met dieren en de zorg voor mensen, centraal staat. Het bedrijf heeft naast akkerbouw/tuinbouw ook veeteelt, een paardenhouderij, een bakkerij en een tienermoederhuis. Ook kunnen op Zonnehoeve mensen met een zorgvraag terecht. We bieden ze mogelijkheden om zich te verbinden met de natuur en zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Zij kunnen (onder de juiste begeleiding) doorgroeien naar zelfstandigheid en terugkeren in de maatschappij.

Stichting De Kruidenhoeve beheert educatieve, biologische kruiden- en groentetuinen rondom een boerderij in natuurgebied het Reestdal. Dat gebeurt al bijna 20 jaar. Wij hebben plaats voor een stagiare.

De tuinen zijn open voor bezoekers in juni, juli en augustus op dinsdag- en woensdagmiddag. Groepen kunnen we, op afspraak, ook op andere dagen ontvangen.

Op onze website (www.kruidenhoeve.nl) is uitgebreide informatie te vinden. Onze bedoeling is om bezoekers te inspireren om open te staan voor mogelijkheden die de natuur biedt om gezond te leven met het gebruik/telen van genees- en keuken kruiden, een grote diversiteit aan (vergeten) groenten, enz.

Wij hebben een gemengd bedrijf met vleesveehouderij en akkerbouw in de betuwe en zijn op zoek naar een gemotiveerde boer. Ongeveer 30 jaar geleden is Jeroen Robbers na het afronden van de Warmonderhof op Thedingsweert in Erichem (vlakbij Tiel) neergestreken en is daar een groenteteelt bedrijf begonnen op 1ha

Bij Groenhorst/Warmonderhof, mbo-opleiding voor biologisch-dynamische land- en tuinbouw,  zijn we op zoek naar een docent met als hoofdvakken teelt en bodemvruchtbaarheid. Meer in detail zoeken we naar iemand met:

 

 

- Bekendheid met de verzorging van bodemvruchtbaarheid in de biologisch(-dynamische) landbouw

- Kennis van, en/of ervaring met, biologisch(-dynamische) teelt, met name groenteteelt, maar ook akkerbouw

- Een netwerk in de biologische sector

- Ervaring met of interesse in antroposofie

- De bereidheid een dragende rol te nemen in de school, met taken als studentenbegeleiding en organisatorische werkzaamheden

- Bij voorkeur een les- of instructiebevoegdheid voor het mbo

- Diegene met landbouwachtergrond en ervaring op gebied van natuur, landschap en agrarisch natuurbeheer wordt ook uitgenodigd te solliciteren

 

Groenhorst/Warmonderhof heeft een schoolteam van 19 medewerkers. We werken samen met Stichting Warmonderhof en ondernemers die het wonen en werken verzorgen.

 

We bieden een baan voor 0,8 fte op jaarbasis, salarisschaal LB.

 

Sollicitaties of vragen kunnen worden gericht aan:

 

Groenhorst/Warmonderhof

Ruud Hendriks

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 51298047

Postbus 369

Tuinderij De Groenteboer is het biologische tuinbouwbedrijf van Frank en Elsbeth, gestart in 2015. Wij telen op ca 1 ha volle grond (vanaf mei 2017 volledig SKAL-gecertificeerd) op fietsafstand van (station) Woerden, op kleigrond. Daarnaast telen wij in een grote (ca 0.7 ha) SKAL-gecertificeerde koude kas in Mijdrecht waar tevens zorgcliënten meewerken.

We werken met zelfoogstaandeelhouders en verkopen onze producten rechtstreeks op de Woerdense streekmarkt. Op kleine schaal starten we deze winter ook met oogstpakketten. Daarnaast telen wij een grote diversiteit aan zaadvaste, historische rassen voor een biologische groothandel onder de naam ‘Oertuin’ en op maat voor een natuurvoedingswinkel.

De Groentenakker is een nieuw tuinbouwbedrijf die in 2017 zijn eerste seizoen gaat draaien. De tuinderij ligt aan de Kromme Rijn in Odijk, vlakbij Utrecht.

 

Ik, Stijn Costermans,  heb de afgelopen 6 jaar als tuinder in dienst ruime ervaring opgedaan in de biologische groententeelt, het opzetten van een eigen tuinderij is nu een logische volgende stap.  Hierbij komt heel wat kijken. Buiten het leren groenten telen ligt hier een unieke kans om van dichtbij de opstart van een tuinderij mee te maken. Ik ga meer dan 50 soorten groenten telen op 0,5 ha lichte rivierklei. Door de geringe oppervlakte gaat er intensief geteeld worden, hier hoort een complex teeltplan bij. Er wordt in de open grond en deels in een tunnelkas, onder tunnelbogen en in folie geteeld. De afzet gaat via het csa principe naar oogstaandeelhouders en naar restaurants, een landwinkel en verkoop aan huis.

 

Wat valt er te leren op De Groentenakker:

Groententeelt:

 • opkweek, zaaien, planten, oogsten en winkelklaar maken van de meeste soorten groenten.
 • herkennen, voorkomen en bestrijden van ziektes en plagen
 • teelttechnische kennis
 • gewasverzorging
 • Gebruik van gereedschappen en machines voor kleine tuinderijen:  wielschoffel, trweewielige traktor, handzaaimachine, woelvork, kantelschoffel enz.

 

Bedrijfsvoering:

 • ervaren wat er allemaal komt kijken bij de start van een tuinderij
 • meedenken over de onwikkeling van de afzet
 • meehelpen aan het vergroten van het netwerk en de verbinding met de stad
 • ervaring opdoen in verkoop en logistiek

 

De tuinderij ligt op het terrein van de Bijenakker, hier worden voornamelijk bloemen en kruiden geteeld. Tevens is er een fruitboomgaard met oude rassen en natuurlijk een bijenstal met bijenkorven. Er wordt veel aandacht besteed aan het behoud van een natuurrijke leefomgeving, waar het goed toeven is voor vogels, vlinders, bodemdiertjes en tal van insecten. De bijen verzamelen op de tuin en in de directe omgeving nectar en stuifmeel.  Kortom een prachtige plek waar het niet alleen goed toeven is voor dieren!

 

Mocht je interesse hebben om mee te helpen en te leren bij dit project, neem z.s.m. Contact met mij op via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

www.groentenakker.nl  ( nog in de maak)

www.bijenakker.nl

Het Blauwe Huis B.V. is een bekend  biologisch-dynamisch kruidenbedrijf en levert al bijna 40 jaar een ruim assortiment van kruiden en specerijen aan natuurvoedingswinkels en verwerkers, hoofdzakelijk in Nederland en België.

Voor onze verpakkingsafdeling zoeken wij een meewerkend teamleider  voor min. 32 uur.

Na een uitgebreide inwerkperiode word je als teamleider verantwoordelijk voor de organisatie van de verpakkingsafdeling waar je samen met een klein team de wekelijkse bestellingen klaarmaakt.  Goede communicatie met je teamleden, secure registratie van de werkzaamheden, aandacht voor kwaliteit en jeugdig enthousiasme voor het geheel van het bedrijf, worden van je gevraagd.

De Voedseltuin Overvecht is een gemeenschappelijke moestuin waar we biologische groente, kruiden, fruit en bloemen met en voor de buurt verbouwen. Iedereen die meehelpt, deelt mee in de oogst. De rest verkopen we aan lokale kookgroepen, horeca en in ‘Onze Winkel’, de buurtlandwinkel van Voedseltuin Overvecht en Stichting Utrecht Natuurlijk.

Great opportunity for experienced and ambitious farmers

Tablehurst Farm is a 700 acre mixed biodynamic/organic community owned farm in the south east of England.

The farm produces beef, pork, lamb, poultry, grains and vegetables, all processed on the farm and sold through our shop. We also run a small care home, a farm cafe and train apprentices.

Door het wegvallen van een van de eigenaren door ziekte wordt er in de periode november tot en met februari (of een gedeelte ervan) dringend hulp gezocht. Op het programma staan met name werk aan omheiningen en bosranden, en hulp bij het voorbereiden en in goede banen leiden van de aflammerperiode. Tegenover het harde werken staan kost en inwoning, een bescheiden financiële beloning en natuurlijk een prachtige leerzame ervaring!

The company Living Seeds - Sementes Vivas, located in Idanha a Nova, Portugal is seeking for a full time Biodynamic plant breeder who can also support the vegetable growing program at our  25 hectares home farm.

We are an international team of growers and experts who are producing and developing high quality Biodynamic and Organic seeds for vegetables, cereals and pseudo-cereals for Portugal and other Mediterranean countries.

Essential Position Requirements

 

The Biodynamic Plant Breeder  will have the following primary responsibilities:

 • Develop new and improved plant varieties that meet research requirements and company strategies.
 • Evaluate and recommend new and/or improved crop varieties.
 • Recommend breeding direction based on trial performance and market trends.
 • Organize and coordinate research projects within Breeding, including : collecting, distributing and optimizing information connected to the breeding program.
 • Helping  to build a strong, functional team in collaboration with others.
 • To support the vegetable production in the farm.

 

Wij hebben stage (voltijd- en deeltijd-) plekken op onze tuinderdij De Meander .

De Meander is een bedrijf in Brummen dat  ligt in de prachtige IJssel vallei dichtbij Zutphen. Waar we op voornamelijk zavel grond en klei in de open grond  en in folie tunnels (1200m2 )diverse (60 soorten) groente telen. We kiezen ervoor om te telen op smaak en kweken dan ook veel zelf op. De afzet is voornamelijk in de boerderij winkel, pakketten en naar een aantal winkels en restaurants in de buurt en Odin. Daarnaast hebben we 100 legkippen en de fruitboomgaard.

Op het prachtige Landgoed Bleijendijk wordt gewerkt aan de integratie van biologische landbouw, natuurbeheer en spiritualiteit. Contact met de natuur is de basis waarmee zowel veel workshops op het landgoed werken als de biologische boer op de landereijen, de tuinders op de BD-tuinderij en de kinderen tijdens het natuuronderwijs.

Het landgoed is nog op zoek naar iemand die de natuur op Bleijendijk ook toegankelijk maakt voor mensen die voor het ritme van de dag en de seizoenen een dagbestedingsplek zoeken. Hiervoor is er op het landgoed een zeer volumineuze rietgedekte boerderij beschikbaar. Dit pand met enorme potentie snakt naar enthousiaste ondernemers die daar een prachtig bijennest aan leven in ontwikkelen en mensen kunnen ontvangen die zorg krijgen en dat kunnen koppelen aan allerhande ambachten en leerplekken voor deze mensen.

 

Ben jij degene met deze enthousiaste werkhanden en hart voor mensen? Dan zijn we hoogstwaarschijnlijk op zoek naar jou! Je kunt bij ns een brochure aanvragen met  praktische informatie en foto’s van het pand dat in erfpacht verkocht zal worden aan degene die met een bezield plan en gedegen financiële planning past bij Landgoed Bleijendijk.

Laat je inspireren!

 

Voor vragen of opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.bleijendijk.nl

De Grote Wiede zoekt per direct een: Woonbegeleider m/v 24 – 36 u per week (in overleg)

 

Wat verwachten wij?

 

 • een relevante afgeronde MBO 4 / HBO opleiding in de zorg
 • ruime ervaring in de verstandelijke gehandicaptenzorg als woonbegeleider is een vereiste
 • affiniteit met het leven op een biologische boerderij
 • actieve, zelfstandige, ondernemende en verantwoordelijke houding 
 • flexibel beschikbaar in een rooster met alle voorkomende diensten

Der gemeinnützige Hof Vorberg e.V. sucht für den biologisch-dynamisch bewirtschafteten Hof Vorberg im Windrather Tal, Velbert wegen Todesfall eine neue Betreibergemeinschaft.

Hof Vorberg liegt am Rande das Bergischen Landes zwischen Wuppertal und Essen.

Der Hof ist ein vielseitiger Gemischtbetrieb mit 19ha Acker-, Feld– und Feingemüsebau mit bestehendem Gewächshaus, 20ha Weiden und Wiesen sowie 10ha Wald.

Zum Hof gehört ein Wohnhaus mit Wohnraum für 2 Familien und Auszubildenden.

Doetie's geiten is een kleinschalige geitenboerderij in Jubbega. De geiten zijn van het Toggenburger ras, een zeldzaam huisdierras.

De geitenmelk wordt verwerkt tot bijzondere kazen. Het is een ambachtelijk bedrijf waar veel nog met de hand wordt gedaan.

30 Toggenburger geiten worden twee maal daags gemolken. Voorjaar 2017 komen er nog 25 geiten bij, de geitenlammetjes die in 2016 geboren zijn.

Stadsboerderij Osdorp biedt een stageplaats aan een student (of 2 studenten) die graag willen leren wat het is om Stadsboer te zijn midden in een woonwijk in een grootstedelijke omgeving. Natuurlijk gaat het over de (biologische) productie van groenten. kruiden en fruit. Maar evenzeer over educatie, recreatie, aansturing van vrijwilligers, horeca en zorg. Je zet een aantal waardevolle stappen naar het zelfstandig draaien van een Stadsboerenbedrijf.

Voor de start van een Voedseltuin in Cadier en Keer (4 km van Maastricht).  Grootte perceel 1335 m2. Het is de bedoeling om voor 15 à 20 mensen een voedselpakket te verzorgen.    

Tevens zorgtuin functie. De tuinder neemt de teelt voor zijn rekening en ik doe de zorg. Samen het projectplan uitwerken. 

Bij voorkeur iemand met opleiding en/of ervaring. En natuurlijk een dosis enthousiasme. 

 

Heb je interesse of wil je meer info, neem dan contact op met mij: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel : 043-4072864 

(bij voorkeur bellen op maandag, vrijdag of zaterdag)

Op zelfoogsttuinderij Moestuin Leyduin worden groenten, kruiden, bloemen en fruit geteeld voor zo'n 240 oogstdeelnemers die elke week komen oogsten. Het is een levendig bedrijf gelegen op een prachtige plek. Een goede oogst staat voorop maar het creëren van een fijne plek waar deelnemers en bezoekers graag komen staat ook centraal. Je kan veel leren over de verschillende teelten, teeltplanning, compostering en bemesting, bedrijfsvoering, samenwerken met vrijwilligers en zorgvragers. Moestuin Leyduin biedt fijne en leerzame stageplaatsen voor deeltijd Warmonderhoffers en andere stagiaires die geïnteresseerd zijn in BD-tuinbouw.

De tuin ligt op de grens van Heemstede en Vogelenzang. NS-station Heemstede ligt ongeveer 2,5 kilometer van de tuin.

Op www.moestuinleyduin.nl vind je meer informatie.

Heb je belangstelling neem dan contact op met Marga Verheije (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 0653801405

Het Groene Kader is een tuinderij van 0,5 ha met een kleine koude kas. De tuinderij ligt in Vreeland. Onder de rook van Amsterdam, in de buurt van Loenen aan de Vecht. Ik werk biologisch. Mijn afzet is aan biologische winkel Moen in Weesp en enkele lokale bedrijven. Dit jaar zijn we gestart met de groentetassen. Verder heb ik een kleine boerderij winkel.

De tuinderij is gelegen op het terrein van Boerderij Landzicht, Centrum voor hulpverleners. Gedurende de week zijn er therapiegroepen en trainingen. Zij maken soms ook gebruik van de tuinderij en de kas. Verder heeft Landzicht kippen en 2 blaarkoppen.

Ik ben ook ergotherapeut. Ik begeleid af en toe therapie op de tuin of geef behandelingen. Dit betekent dat ik niet 5 volle dagen op de tuinderij fysiek aanwezig ben. Naast mijzelf als tuinder, is er nog 2 dagen in de week een tweede tuinder en enkele vrijwilligers.

Op landgoed de Rading op de grens van Hilversum en Loosdrecht is plaats voor dag- en deeltijdstagiaires. Vanaf januari 2016 werken we hard aan de inrichting en vervolmaking van de tuinderij. We doen dit samen met vrijwilligers en stagiaires. We telen voor onze CSA-groep zoveel mogelijk soorten groenten en hebben ook een zelfpluk-bloementuin. Onze tuinderij is een hectare groot, lekker op het zand.

Op het terrein bevindt zich ook een landgoedwinkel/horecagelegenheid. Verder bieden we dagbesteding aan een aantal zorgcliënten. Bij de teelt ligt een belangrijk accent op het zelf voorzaaien, en proberen we zo weinig mogelijk mechanisatie toe te passen. Als je zelf ideeën hebt en die wilt uitwerken staan we daar altijd voor open! 

 

Contactgegevens:

 

CSA Tuinderij LandinZicht

Wietse Bakker / Remy van Baal

Rading 1b

1213 RK Hilversum

Telefoon  06 523 36 247 (wietse)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

csa-landinzicht.nl

Boerderij Groeizaam is onderdeel van Triade en is er voor mensen met een hulpvraag. Deze zorgboerderij ligt aan de rand van Emmeloord (Pilotenweg 7A). Dit is een biologisch tuinbouwbedrijf van 5,5 ha waar verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd met en door cliënten. Deze cliënten hebben behoefte aan een veilige werkplek en hebben een verstandelijke of psychiatrische beperking.

Op 4,5 ha land worden verschillende gewassen geteeld waaronder aardappels, wortels, verschillende kolen, pompoenen en grasklaver. Daarnaast is er ook 1 ha kleine tuin waar veel verschillende groentes, bloemen en fruit worden geteeld. Ook hebben we een kas van 700 meter waar de cliënten werkzaam in zijn. Er zijn ook cliënten werkzaam in de winkel waar een deel van de eigen producten worden verkocht,  dit assortiment wordt aangevuld met andere biologische producten.
We zijn op zoek naar een enthousiaste stagiaire met affiniteit in de zorg.

Wat wordt er van je verwacht:

 • Affiniteit in het omgaan met mensen met een ondersteuningsvraag;
 • Zelfkennis en relativeringsvermogen;
 • Communicatief vaardig;
 •  Betrouwbaar in het nakomen van afspraken;
 • Gevoel voor humor;

Wat kunnen wij bieden:

 • Een leuke en gezellige werkplek
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op gebied van zorg en landbouw.
 • Mogelijkheid om mee te denken in het ontwikkelen van nieuwe plannen.erkzaamheden. De werkplek biedt de gelegenheid zich verbonden te voelen met het bedrijf, mogelijkheden te ontwikkelen en verantwoordelijkheden te dragen.

Voor vragen of opmerkingen kan er contact worden opgenomen met zorgboer Marc van Niekerk.

Telefoonnummer:  0610164343
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Landgoed Huis Sevenaer is een gemend agrarisch bedrijf met akkerbouw, vleeskoeien, bos, tuinbouw en hoogstamfruit. Er wordt al sinds de jaren 70 biologisch gewerkt. Voor de tuinbouw zoeken we een stagiaire.

Sinds 2014 telen  wij zo’n 50 verschillende gewassen op 2.5 hectare zavelgrond. Onze producten verkopen we op de markt in Nijmegen en in groentepakketten. Wij zijn een jong bedrijf op een oude plek. Zowel de tuinbouw als het landgoed zijn volop in ontwikkeling. Wij werken met een beperkte club vrijwilligers, seizoen medewerkers, vrienden, stagiaires, 2 trekkers en een aantal lowtech machines. 

Stadsfarm wil op unieke/aparte wijze laten zien hoe voedsel geteeld kan worden en voor velen is dat (behalve de eigen moestuin natuurlijk) dichtbij huis. Ook binnen de veranderende omgeving van de stad kan landbouw een plek krijgen, zonder dat het hoeft te concurreren met bijvoorbeeld een winkel of kantoor.


Voor de 2 projecten die urban farming start-up Stadsfarm momenteel uitvoert, ben ik op zoek naar een enthousiast persoon. Daarnaast zijn er ideeën voor nieuwe projecten en zitten enkele samenwerkingen in de pijplijn.

In Haarlem staat ons biodynamisch groentebedrijf; stadstuinderij Wij Telen Groente. We telen op 2.3 hectare 40 soorten groenten, aardappels  en daar eten elke week zo’n 350 oogstgenoten van. Daarnaast hebben we een mooie bloemen- en kruidentuin ingericht waar je de mooiste boeketjes kunt kopen. De KweektuinKas aan de Kleverlaan in Haarlem  is verbonden aan Stadstuinderij WTG en er worden regelmatig groenten uitgewisseld, waardoor er nog meer variatie in het aanbod ontstaat zoals heerlijke tomaten, komkommers, paprika’s en pepertjes uit de Kas. Het derde bedrijf van de Nieuwe Akker is Moestuin Leyduin in Heemstede.

 

 

Boerderij Bleijendijk is een biologische melkveehouderij met 65 montbeliarde melkkoeien en 50 stuks jongvee. De boerderij is onderdeel van Landgoed Bleijendijk (www.bleijendijk.nl) Er is ongeveer 85 hectare landerijen, voornamelijk grasland, die bij de boerderij horen. De koeien worden twee keer per dag  gemolken in de melkstal (2x6). Het is de bedoeling dat de koeien zo veel mogelijk buiten lopen en grazen. We hebben een ligboxenstal waar de koeien in de winter binnen kunnen staan.

 

Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met biologisch boeren en al enige ervaring heeft in de sector. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je ook graag zelfstandig aan de slag gaat. Nieuwe ideeen of verbetervoorstellen voor de boerderij worden op prijs gesteld!

 

Heb je zin om na de zomer bij ons aan de slag te gaan voor minimal 4 weken? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

 

Rob Bennenbroek en Marjolein van Mullekom

06 53559499 of 06 55576898

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.facebook.com/boerderijbleijendijk

Wij zijn Woonerf Luscinia, een kleinschalig wooninitiatief in het landelijk gelegen Hengelo (Gld.) onder Zutphen.

Sinds 2,5 wonen en werken wij op deze mooie plek samen met mensen met een beperking. We werken in de moestuinen, de bloementuidn, in de boomgaard, het kleinfruit en er zijn erfwerkzaamheden waar ook de camping onderdeel van is.

Voor iemand die graag verder wil in de zorglandbouw bieden wij de mogelijkheid voor een stageplek bij ons.

Voor verdere informatie zie ook onze website: www.woonerf-luscinia.nl of neem contact met ons op.

Graag tot ziens en welkom!

Leo en Marianne van der Westen

Woonerf Luscinia

Lankhorsterstraat 21

7255 LC Hengelo (Gld)

Telefoon: 0575-472218

Mobiel Leo: 06-23736014

Mobiel Marianne: 06-14557778

www.woonerf-luscinia.nl  

 

 

Voor dit seizoen hebben wij 1-2 stageplaatsen beschikbaar op onze nieuwe CSA tuinderij in de stad Amersfoort, wijk Vathorst.

 

Het leerwerk betreft alle voorkomende werkzaamheden op een tuinderij en daarbij kun je je ook bezig houden met de afzet, verkoop op de tuin en elders.  Ook hebben wij kippen en haantjes waar je voor mag zorgen.

 

De tuin wordt geleid door een professionele tuinder Jolke de Moel.

In Kraggenburg staat ons biodynamisch akkerbouwbedrijf waar de derde generatie boeren begonnen is. We telen op 74 hectare aardappels, wortels, witlof, uien, pompoenen, tarwe, gras-klaver en quinoa. We hebben bijen, een kleine boomgaard en we doen mee aan het Odin proeftuinen project en zijn bezig om verschillende tarwerassen te vergelijken. Daarnaast is mijn vader aardappelkweker en altijd bereid om iemand in het proces mee te nemen. Zo ontdek je wat er voor nodig is om een aardappelras te ontwikkelen.

 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde stagaire die een of twee dagen in de week wil meewerken op ons bedrijf. We zijn een echt familiebedrijf en zitten midden in de overname. Genoeg ruimte om dingen te ontdekken en te ontwikkelen. Heb je geen of weinig ervaring is dat geen probleem. Enthousiasme en nieuwsgierigheid zijn het belangrijkst.

 

Ben je geinteresseerd en/of wil je meer weten?

 

Neem dan vrijblijvend contact op met Lizelore Vos

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0633976699

Lijkt het je leuk stage te lopen op een gemengd biologisch dynamisch landbouwbedrijf? De Zonnehoeve heeft op dit moment ruimte voor een stagiair in haar landbouwtak.

 

De landbouwtak beslaat een akkerbouwgedeelte (1/3 graan, 1/3 grasklaver en 1/3 conserventeelt) en een veehouderij gedeelte waar circa 40 koeien worden gemolken. De kalfjes blijven bij de koe en de stiertjes worden afgemest in natuurgebieden. Verder is er op de Zonnehoeve een zorgtak, tuinbouwtak en een paardentak (heeft vacature geen betrekking op). Er zijn hier dus altijd veel mensen aanwezig op het terrein.

De boerderij is een traditioneel gemengd bedrijf. Bestaat uit ca. 33 ha. grond, 35 MRY-koeien, met jongvee, een zeug met biggen, kippen, moestuin, paardenstalling voor 6 paarden.

Op de boerderij zijn drie huishoudens, een van de drie zijn Freddy & Marieke, met hun drie kinderen. Bij hen woont ook zorgvrager Wesley Buter. Naast deze woonplek komen er ca. 5 mensen voor een paar dagdelen in de dagbesteding.

Kenmerkend voor de zorgboerderij is, dat het wel een produktiebedrijf is, we verwachten wel medewerking, natuurlijk naar vermogen, van de medewerkers.

De boerderij ligt op zandgrond, een paar stukken met rivierklei, langs de meanderende rivier de Berkel. Kijk voor meer info op www.hoevehulshof.nl

Marieke Boschloo & Freddy Zoetenhorst

0653385862           of    0622186525

Het Groene Kader is een tuinderij van 0,5 ha met een kleine koude kas. De tuinderij ligt in Vreeland. Dit is tussen Amsterdam en Utrecht in, in de buurt van Loenen aan de Vecht.

Ik werk biologisch en teel meer dan 40 gewassen. Mijn afzet is aan biologische winkel Moen in Weesp en lokale bedrijven. Dit jaar zijn we gestart met de groentetassen. Verder heb ik een kleine boerderij winkel.

De tuinderij is gelegen op het terrein van Boerderij Landzicht, Centrum voor hulpverleners. Gedurende de week zijn er therapiegroepen en trainingen. Zij maken met regelmaat ook gebruik van de tuinderij en de kas. Verder heeft Landzicht kippen en 2 blaarkoppen.

Ik ben ook ergotherapeut. Ik begeleid af en toe therapie op de tuin of geef een ergotherapie behandeling. Dit betekent dat ik niet 5 volle dagen op de tuinderij fysiek aanwezig ben. Naast mijzelf als tuinder, is er nog 1 dag in de week een tweede tuinder en enkele vrijwilligers.

Medewerker/stagiare gezocht voor kleinschalig melkgeitenbedrijf met kaasmakerij in Denemarken van nu tot cirka 30 september

 

Wij hebben 140 melkgeiten en 31 ha, plus eigen kaasmakerij. We verkopen de kaas en ons geitevlees direkt aan de klant (boerderijwinkel en op de markt) en aan onze vaste afnemers .

 Al het voer voor de geiten verbouwen we zelf, gras voor hooi en kuil, graan als krachtvoer. Ook mesten we al onze jonge dieren zelf op voor de vleesverkoop. 

We verkazen zelf alle melk in onze kaasmakerij, veel goudse kaas maar ook verse kaas en saladekaas. 

DeSeizoenen bestaat uit woon- en werkgemeenschappen voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige handicap en/of gedragsproblematiek. Wij ondersteunen mensen om zich naar vol vermogen te ontplooien en werken daarbij vanuit een antroposofische inspiratie. Dit betekent dat we uitgaan van de mogelijkheden, talenten en wensen van cliënten en rekening houden met zijn of haar beperking.

 

Binnen de locatie De Corisberg te Heerlen zijn wij per 1 juli op zoek naar een vakinhoudelijk werkleider hoeve voor 24 tot 32 uur per week.

 

Wij zijn…

Matthias Crum en Eline Wippert en wij runnen de Horsterhof, een biologisch gemengd bedrijf, tuinbouw/veehouderij. We beheren 9 ha, waarvan 2,5 ha tuinbouw met een kas en tunnelkas. Het bedrijf bevind zich in Duiven, vlakbij Arnhem, en daar hebben we dit seizoen ruimte voor stagiaires.

Breidablick is een woon-  en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking, waaronder mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Er wordt verpleeghuiszorg geboden, evenals begeleiding aan jongvolwassenen die zelfstandig wonen. Binnen de instelling bevinden zich 11 woonhuizen en 16 werkplaatsen. Het is een instelling op antroposofische grondslag.

Wij zijn…

 

Piet en Lea Zwart en wij hebben een zorgboerderij in Noorwegen, waar we inmiddels 23 jaar wonen. De boerderij is aangepast voor de zorg en we hebben de afgelopen 30 jaar landbouw en zorg voor volwassenen, jongeren en kinderen met speciale behoeftes gecombineerd. Onze vier volwassen kinderen zijn al het huis uit en we zijn een zorggezin voor twee pleegkinderen.

Het bedrijf is biologisch-dynamisch met Telemarkskoeien en hun kalveren, ca 85 stuks. De éénjarige stierkalfjes verkopen we direct in vleespakketten aan lokale klanten. Onze dieren zijn gedurende de vijf zomermaanden vrij in de bossen.

Daarnaast hebben we tien Friese paarden, kippen, een hond en twee katten. We telen  groenten en fruit in de moestuin en kas voor ons eigen gebruik.

De stadstuinen van De GroenteFabriek hebben vanaf 1 april ruimte voor een deeltijd stagiaire (2 à 3 dagen per week).

De GroenteFabriek is een stadslandbouw initiatief in Zwolle. Het bestaat uit een community tuin en een zelfoogsttuin waar we, samen met een groep vrijwilligers, een grote diversiteit aan groenten en fruit telen. We hebben abonnementen, losse verkoop en telen voor horeca gelegenheden.

Joop Boer heeft een perceel land van 1,34 Ha te Loenen [gld.] met een biologisch keurmerk. WELKE WARMONDERHOFFER WIL BIJNA GRATIS EXPERIMENTEREN MET BIOLOGISCHE EN VEGANISTISCHE LANDBOUW? Het perceel mag je gratis gebruiken, enkel de SKALkosten [€600,00]willen we vergoed hebben. Het is steeds voor 1 tuinseizoen, want de landjes zijn ook te koop en moeten na het tuinseizoen beschikbaar zijn voor een koper. We zoeken dus nog steeds kopers die met liefde willen voortzetten wat Joop is begonnen. Uitsluitend voor groenten-, kruiden- en fruitteelt.

 

In Loenen [Gld.] biologisch gecertificeerd, 1,34 HA enkgrond.

In Grolloo [Dr.] 2 stukken land [Dr.] onbespoten, geen kunstmest sinds 2000/2007. 1,89 HA deels kruidenrijk hooiland, klein deel beschut met bomen en een vijver. 1,3 HA voedselbos i.o. met permacultuur suntraps met fruit-, noten- en tamme kastanjebomen. Deels zand deels beekaarde.

 

Vraagprijs: N.O.T.K., maar denk aan iets lager dan de huidige landbouwprijzen per HA.

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

 
 
 

Bio bamboe en kerstbomen in Midden Nederland

Voor onze biologische kwekerij zijn we op zoek naar een stagiair. We kweken sinds 2002 bamboe voor de tuin en zijn bedenkers en projectleiders van Adopteer een Kerstboom. Onze voornaamste klanten zijn particulieren. Hier komen ook steeds meer hoveniers en  bedrijven bij. Naast de kwekerij hebben we een hoveniersbedrijf en verhandelen we bamboepalen, schermen en andere natuurlijke tuinmaterialen. Ons team bestaat uit mensen van divers pluimage, met en zonder arbeidsbeperking, zowel betaald als vrijwillig. Als stagiair ga je voornamelijk aan de slag met onze vaste kwekerijmedewerker in het dagelijks onderhoud van de bamboes en kerstbomen.

Taken omvatten o.a:

 • Onkruid wieden
 • Water geven
 • Splitsen en oppotten van bamboes
 • Bemesten
 • Blad rijden
 • Inplanten in de kweekvelden

Uiteraard is er ruimte voor het formuleren van een eigen leerdoel en het realiseren hiervan binnen de kaders van ons bedrijf. Een unieke kans om meer te leren over biologische boomkwekerij, de wonderlijke bamboeplant en het hergebruik van kerstbomen!

Solliciteren kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Erwin Kooijman.

Meer informatie is te vinden op: www.bamboe.nl

Randijk Bamboe & Hoveniers
Laapeerseweg 1a
3831SB Leusden
033 4320501

Wij zijn op zoek naar een (tijdelijke) medewerker voor ons mini-groenten  project ( Little&Fresh). Wij zoeken iemand met kennis en ervaring in de biologische teelt van groenten in de vollegrond. Hij of zij moet de teelt mee uitvoeren , van zaaien tot oogsten van de producten en tevens meedenken over de vermarkting ervan. Wij hebben een biologische glasgroente kwekerij op drie lokaties in de gemeente Oirschot (Oirschot Organics bv) met 3,5 ha. kassen . Ongeveer 95 % van de producten wordt afgezet via Naturelle (Greenery) . De rest via huisverkoop. 

Zijn er (oud) leerlingen van de Warmonderhof die dit project mee willen ontwikkelen?

Reacties graag via email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info over Oirschot Organics bv : www.oirschotorganics.nl ( ook facebook).

Adri Jonkers

0620077893

De Stadsakker in Groningen heeft weer plek voor een (aanstaand) stagair, vanaf maart-april 2016.

 

De Stadsakker is een professioneel kleinschalige groentekwekerij aan de rand van de stad. Drie jaar geleden zijn we begonnen op twee oude voetbalvelden. We verbouwen alle soorten groente en hebben vorig jaar een boomgaard aangelegd, met klein- en grootfruit. Voor de tomaten, paprika’s, aubergines, kouseband en komkommers hebben we een grote tunnelkas. Ook hebben we een bloementuin voor de verkoop van boeketten. De groente verkopen we direct aan de klant via onze winkel in de stad.

Gezocht vaste medewerker voor het Warmonderhof Boomgaard. 

 

Wij zoeken een nieuwe team lid voor het komende seizoen. Met z'n tweeën (Maaike Bischot en Gaia Firth) runnen wij de Warmonderhof boomgaard voor Sjaak en Aga Twisk. De boomgaard met appels en peren is 23 ha groot. We werken samen met Warmonderhof Opleidingen voor biologische-dynamisch landbouw. Elke middag komt een groep studenten naar ons toe. Ze lopen en werken met ons mee en leren al doende over biologische fruitteelt. 

 

Functie omschrijving:

Samen met ons mooie appels en peren telen in 2017. 

“Overkempe is een anthroposofische instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, en is onderdeel van De Seizoenen bv (hoofdkantoor in Oploo, op Bronlaak). De Ida Gerhardthoeve in Olst (Ov) is eeen van de werkgebieden.

Er is een stageplek beschikbaarop zelfoogsttuinderij De Nieuwe Akker in Schalkhaar(OV), vanaf maart of april 2016

 

Wil je leren hoe je kan telen op een kleinschalig bedrijf met een sterke sociale component? Op ruim een halve hectare worden groenten, kruiden en kleinfruit geteeld. Ruim 100 oogstdeelnemers komen wekelijks hun oogstaandeel oogsten. We werken volgens de principes van de CSA.

Op ons bedrijf is vanaf Maart plaats voor een nieuwe medewerker/trainee. Je werkt samen met het team maar ook zelfstandig. Naast de uitvoering van alle voorkomende werkzaamheden op een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf krijg je de ruimte om je te verdiepen in één van de onderdelen binnen de bedrijfsvoering. 

Op Land en Boschzigt bieden we de mogelijkheid je te bewamen in het tuindersvak. We zijn een Biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf met een lange geschiedenis waardoor veel ervaring en kennis is opgebouwd.  Die we graag met je delen. Daarnaast is er altijd ruimte voor eigen initiatief. We zijn tevens zorgboerderij , hebben groentetassen, een winkel , wijngaard, zelfoogsten enz.  

Woonruimte is beschikbaar, loon of stagevergoeding  in overleg.  

In de verdere toekomst is er verstandelijking van de tuinbouwtak mogelijk..

 

We zijn ook op zoek naar aspergestekers in de maanden Mei en Juni.

 

Bel even met Sijmen, 035-6561687, of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie zijn wij?
We zijn een biologisch landbouwbedrijf met directe afzet. Het bedrijf ligt in de buurt van Düsseldorf en Krefeld. We telen op ongeveer 48 ha aardappels, graan, mais en grasklaver. Onze 2400 legkippen wonen in drie mobirle stallen. Ook onze 2000 vleeskuikens houden we buiten op het weiland. Tevens hebben we 60 zeugen en we fokken per jaar zo’n 1000 mestvarkens op. Dit jaar gaan we een runderstal voor 60 vleesrunderen en 30 schapen bouwen. Al onze dieren, behalve de runderen, slachten en verwerken we zelf in onze slagerij.

Pagina 1 van 2

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Infodagen
Avondklas

Nieuwsbrief mobiel