Zoeken

   

> Home

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 .......  is de verzamelnaam voor Warmonderhof Opleidingen, Stichting Warmonderhof en de daarbij aangesloten agrarisch ondernemers.

Onze missie is het opleiden en enthousiasmeren van mensen die biologische en biologisch dynamische landbouw, voeding, handel en zorg als werkveld kiezen. Vakkennis én persoonlijke ontwikkeling. Wonen werken en leren op een 85 hectare groot gemengd bedrijf.

 

  

Warmonderhof Opleidingen biedt MBO onderwijs in Biologisch Dynamische landbouw en Landbouw & Zorg. Biologisch Dynamische landbouw wordt zowel in voltijd- als in deeltijd gegeven. Landbouw & Zorg is er alleen in deeltijd. Warmonderhof opleidingen is onderdeel van het Groenhorst, een groep scholen die groen (V)MBO onderwijs biedt. Daarom is ons diploma Europees erkend.

 

Stichting Warmonderhof verhuurt de woonhuizen waarin de studenten wonen en is partner in het landbouwbedrijf. De Hofzaal is de plek voor alle culturele activiteiten van de school. De zaal is ook te huur voor derden, bijvoorbeeld voor vergaderingen of een cursus. Wij kunnen zorgen voor biologische catering, varierend van een eenvoudige lunch tot een riant diner. We cateren zoveel mogelijk met eigen producten.

 

  

Warmonderhofstede is het land- en tuinbouwbedrijf waar de studenten van de dagopleiding een groot deel van hun praktijk doen. Akkerbouw, groenteteelt en melkveehouderij zijn de hoofdtakken. Daarnaast is er soms wat kleinvee, zijn er bijenvolken en teelt de snijbloemen. Sinds 2012 is een kaasmakerij in bedrijf. Warmonderhof werkt samen met de Sturkenboomgaard, een fruitteeltbedrijf.

 

 

Filmpje? 6 studenten vertellen (duur 3 minuten). Klik op de YouTube button .

  

YouTube kanaal met filmpjes over biologisch dynamische landbouw

 

 

 

Open dag 7 september
Datum : Wed 27/08/2014 @ 08:43
 
 
Open dag Warmonderhof op 7 september 2014
 
  
 
Kom zondag 7 september naar onze open dag met als thema:
Smaken verschillen; beleef onze smaak!

 

 
 
Zoet, zout, zuur, bitter, umami; welke smaak verkies je? Smaken verschillen en dat geldt ook voor de voedselkeuze verbonden aan al die smaken. En nog een stapje verder, geldt dat ook voor de productiewijze van al het voedsel dat wij met smaak opeten.
Warmonderhof kiest voor de biodynamische productie. Een nog kleine maar natuurlijke smaak tussen alle landbouwproductie’smaken’. Kom, proef en beleef deze smaak!
 
 
Vorig jaar presenteerden enkele oud-studenten van Warmonderhof zich met hun bedrijf op de open dag en vonden elkaar later bij de borrel. Al gauw riep men dat het er nog heel wat oud-studenten met boeiende bedrijven of bezigheden ontbraken. Vandaar dat we dit jaar meer ruimte hebben om oud Warmonderhoffers, dagschool of deeltijd, te laten deelnemen aan de open dag door een kraampje voor hun bedrijf in te richten, een proeverij te organiseren, of een andere bijdrage te leveren aan de open dag met een link naar ons thema. Maar uiteraard zijn alle mensen die een band hebben met Warmonderhof of met de BD-landbouw van harte welkom om zich te presenteren, informatie te delen, producten te laten proeven en verkopen, en zo meer.
 
Voorbeeld van activiteiten: kruidenzout maken, pizza’s bakken, allerlei soorten trostomaten proeven, smaakworkshop, foodwalk, boter maken, zelf oogsten, wijn proeven, informatiestand over bd-landbouw, trekker rijden, rondleiding op platte kar, uitleg over bijen, verkoop van heerlijke producten, luisteren naar muziek.
 
Jaarlijks komen zo’n 1000 bezoekers af op onze open dag die van 11.00 tot 16.00 duurt en altijd gezellig met de studenten wordt afgesloten met een maaltijd.

Meer
  
VORIGE  1 van 25  VOLGENDE
Print  

Medewerkers
HofOpleidingen

Medewerkers
HofWonen

Medewerkers
HofBedrijven

 

Avondklas nieuws
of ander nieuws
ontvangen?
Meld je hier aan.